fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
Excursie sau serbare de sfârșit de an școlar

Excursie sau serbare de sfârșit de an școlar?

Sfârșitul școlii e aproape, părinții implicați în activitățile de la școală sau grădiniță sunt în priză. Toată lumea caută idei. Câți bani să adunăm, unde mergem, ce este mai convenabil, unde găsim autocar, cine se va ocupa de una și de alta. Totul pentru dragii noștri copilași. Să aibă un parcurs frumos. Să se bucure de această perioadă. Să aibă o despărțire frumoasă de colegi, și până la urmă să se bucure, să se simtă bine împreună. Că doar au muncit și au învățat un an întreg. Merită răsplătiți.

Dacă îți pui și tu asemenea întrebări ca noi, hai să analizăm atunci plusuri și minusuri. Apoi tu decizi.

  1. Serbare:

Destul de clasic, cu cheltuieli minime la care își vor permite toți copiii să participe. Un program educațional frumos pe care copiii îl vor reține și se vor bucura. Relaționare cu ceilalți părinți și cu educatoarele/ învățătoarele. Puteți plăti pe cineva să vă facă o filmare și poze profesioniste și rămâneți cu niște amintiri memorabile. Dacă doriți ceva mai deosebit, puteți opta pentru închirierea unei locații cu spațiu special de joacă pentru copii. Puteți să comandați și un tort, sucuri și ceva de ronțăit.

La serbare pot participa părinții și eventual bunicii. Este o bucurie extraordinară pentru ei să-și vadă copilul finalizând încă un an. Un an în care au investit, au muncit și s-au trudit ca să le fie bine copiilor.

  1. Excursie:

Dacă vă gândiți la excursie este bine să luați în calcul vârsta copiilor. La grădiniță spre exemplu este mai greu să iei în calcul o excursie de 2 zile, undeva mai departe. Dacă copiii sunt un pic mai mari, la școală și sunt destul de independeți se poate fără grijă. Însă e mai costisitor. Trebuie să iei în calcul că autocarele închiriate costă destul de mult + intrări pe la locurile care vor vizita, o eventuală masă împreună seara, cazare undeva, bani de buzunar. Poate sandvisuri pregatite de acasă și cine știe câte altele. Amintirile cu siguranță vor fi multe și deosebite. Însă pe de o parte o excursie o puteți face oricând, chiar și cu clasa de la școală. Totul ține de bunăvoința și disponibilitatea învățătoarelor.

 

Ce ar trebui să mai luați în calcul pentru sfârșitul anului școlar:

  • Sunt unice momentele în care educatoarea sau învățătoarea spune câteva cuvinte în parte fiecărui elev. Îl laudă practic. Îi subliniază evoluția. Momentele acestea sunt rare și prind bine și părinților și copiilor.
  • Poate că ar fi bine venită o atenție doamnei învățătoare/ educatoare pentru dedicarea cu care s-a îngrijit de copiii să învețe lucruri bune, să le fie lor bine. Să-i educe, să-i disciplineze. Adevărul este că de multe ori fac mai mult ca noi, mamele. Asta este trist, dar adevărat. Nu încurajez mersul cu cadouri și bani la școală, dar un buchet de flori frumos bucură orice femeie și face mai multe decât multe alte cadouri care ar putea fi inutile.

Vă recomand aici să citiți articolul: „Atenții pentru doamna educatoare!”

Mai pot fi și alte avantaje / dezavantaje și motivații pentru care unii aleg prima sau a doua opțiune. Poți să le iei prin rotație, să încerci într-un an să propii părinților excursie și într-un an serbare. Vezi care este mai aproape de sufletul tău și al celorlalți.

Din punctul meu de vedere merită să încerci să probezi ambele variante ca să nu trăiești cu regretul că altfel era mai bine. În plus orice copil de bucură de o excursie de două zile cu colegii la munte.

Succes!

 

Cristina Turbuțan

2 Responses

  1. Ana-Maria

    Foarte frumos sintetizate. Plusuri si minusuri. Nu m-am gandit niciodata sa le trec chiar asa pe foaie. Adevarul e ca le vezi mai bine. M-ati luminat. Multumesc!

Leave a Reply