fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
Vacanța mare și pandemia1

Vacanța mare și pandemia

Ce facem în vacanță? Putem merge undeva? Ce vom face cu copiii? Oare ar fi bine să-i ducem la grădinițe când se deschid? Mai găsesc părinții resurse pentru a continua în acest ritm?

O grămadă de întrebări macină acum mințile părinților. Întrebări la care nu avem noi răspunsuri, ci Unul singur, Dumnezeu.

Am avut ocazia, zilele trecute să vorbesc cu o mamă care a investit foarte mult în cariera ei înainte să aibă copii. A avut funcții importante și a vrut oarecum să-și clădească un viitor pentru copiii și familia ei. A investit în educația lor și se vede asta. Se întreba dacă are sens să mai investească în jobul ei sau să se dedice total educației copiilor, având in vedere situația care este acum la noi în țară.

O altă mămică știu că și-a dus copilul la bunici, la țară, undeva la 70 km distanță și îi vede doar în weekend. Mi-a zis printre lacrimi: „Cristina, emoțional, copilul meu e la pământ! Din martie suntem în situația asta. El are nevoie să stea cu noi, altfel vom fi niște străini pentru el.”

Altcineva în situație similară, îmi povestea că are copiii duși la bunici, la 250 km distanță, și se văd o dată la două săptămâni.

O bunică tare draguță și încă în putere îmi spunea: „Casa și curtea mea au devenit o grădiniță. Am patru nepoți cu vârste cuprinse între doi și nouă ani pe care îi îngrijesc. Îi iubesc enorm și îmi place să petrec timp cu ei, dar nu mai pot, aș vrea să se termine odată nebunia asta și să plece acasă fiecare. Am o vârstă și am nevoie și de liniște! Am și animale și pământ de lucrat, îmi este foarte greu să mă descurc.”

Cunosc alți părinți care își duc copiii la lucru, la birou. Și îi pun să stea toată ziua pe telefon sau tabletă ca să poată munci și să-și ia salariul. Alții au renunțat la locul de muncă de bună voie pentru că nu au avut soluții pentru copiii lor.

Citește și: 4 măsuri de siguranță pentru familia ta

Acum, suntem în vacanța mare… în aceeași situație practic, dar fără lecții online. Am văzut că părinții încep să depună declarații pe proprie răspundere, pentru a-și duce odraslele la grădiniță în această perioadă, cu restricțiile impuse. Cred că e prima vacanță de care nu prea ne bucurăm. Așteptăm doar să treacă și să revină lucrurile la normal. Apoi, sperăm să poată exista o vacanță și pentru noi părinții.

 

Dragi părinți,

Nu sunteți singuri în această situație. Nu disperați! Haideți să ne încurajăm și să ne îmbărbătăm împreună. Să fim uniți! Să luptăm pentru cauzele comune! Să luptăm pentru copiii noștri, pentru țara noastră! Să ne rugăm lui Dumnezeu și să ne încredem în El! Nu la oameni este soluția pentru toate frământările noastre, ci doar la Mântuitorul nostru Iisus Hristos!

Să căutăm să avem liniște și pacea, pentru că El controlează tot ce se întâmplă în țara noastră și în lumea întreagă. Și să ne rugăm pentru cei din conducere pentru a putea duce o viață pașnică.

Să căutăm să fim mai buni, mai umani. Să ne ajutăm mai mult unul pe celălalt. Să răspundem cu blândețe oricui.

Doar așa vom putea visa în continuare pentru copii noștri!

 

Multă putere și credință vă doresc!

 

Cristina Turbuțan

Leave a Reply