fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
De 1 iunie ofera mai multa dragoste copilului tau

De 1 Iunie oferă mai multă dragoste copilului tău!

Copile, astăzi este despre tine. Astăzi este ziua ta. Mai mult decât în alte zile, astăzi mama și tata încearcă să-ți fie alături, să-ți ofere ceva din ce au ei. Sau din ce cred ei că este mai potrivit pentru tine să primești.

Să delimităm mai întâi. 1 Iunie este ziua tuturor copiilor? Sau este acelor care sunt la vârsta copilăriei până la adolescență. Vom vedea și vom trage concluziile împreună.

Unii zic: „De ce să nu-l sărbătoresc pe copilul meu și la 40 de ani și să-i spun LA MULȚI ANI?”.

Este adevărat. Cât trăim suntem copilul cuiva. Însă de la o vârstă chiar pare nepotrivit să mai sărbătorești ziua copilului. E ca și cum nu vrei să accepți că ai crescut. Că ești adult. Mai rău se vede, atunci când tu ești deja părinte și încă sărbătorești ziua copilului. Sărbătorește-o! Nu e rău! Însă pune-l în centru pe copilul tău! Lasă-l pe el să primească cadouri. Tu vei primi de ziua mamei sau de ziua tatălui.

Oricum cine sărbătorește la 40 de ani, dă semne că încă nu s-a despărțit de mama sau de tata. Locuiesc separat, au familia lor, însă se simt în siguranță lângă mama și tata. În loc să se simtă așa lângă noua lor familie. În fine, nu acesta este subiectul nostru de azi. Vom scrie altă dată pe această temă.

Ce dăruiesc părinții copiilor în ziua de azi și care sunt adevăratele lor nevoi?

De curând am vizionat un filmuleț în care copiii au facut un video pentru mame. Fiecare spuneau acolo de ce o iubesc pe mama. Răspunsurile lor sunau cam așa: „O iubesc pe mama că-mi face mâncarea mea preferată. O iubesc pe mama pentru că îmi cumpără ce vreau de ziua mea. O iubesc pe mama pentru că mă duce la cursuri de balet. O iubesc pe mama pentru că mă lasă în vacanță la bunici. O iubesc pe mama pentru că este frumoasă. O iubesc pe mama pentru că este mama mea. Și multe altele.”

Ce am observat eu: Copiii iubesc pentru nevoile materiale.

Nimeni nu a pomenit că mama s-ar juca cu ei, că ar petrece timp cu ei. O iubesc pe mama pentru că și ea mă iubește. De regulă copiilor li se spune mult în ziua de azi că sunt iubiți. Însă nu știu cât li se arată. Părinții investesc în multe jucării, cursuri suplimentare după școală, excursii și multe altele. Dar uită să stea de vorbă cu copiii lor ca niște prieteni. Uită să-i asculte și să intre cu jocul în mintea lor. Fac programe și uită să ofere dragoste. Stau mult pe facebook și totuși nu comunică. Se gândesc că au împlinit deja nevoile de bază ale lor și celelalte lucruri vin de la sine.

Te încurajez să petreci timp cu copilul tău!

Dragostea adevărată în timp se clădește. Petrecând timp, rămân amintiri frumoase. Amintirile ajută cel mai mult la crearea unor legături frumoase și pe viitor. Eu îmi amintesc lucruri încă de când aveam 3 ani. Alții spun că-și amintesc și de la 2 ani unele lucruri.

Poartă-te cu mare grijă cu copilul tău! Nu cred că ți-ar plăcea să-și amintească despre tine lucruri neplăcute. Sau că nu ai petrecut timp cu el. Asta oricum se va vedea în comportamentul lui și mai târziu. Dar întradevăr poate fi prea târziu.

De 1 Iunie oferă mai multă dragoste copilului tău. Vezi care-i sunt nevoiele afective și caută să le împlinești. Asta va fi cea mai mare mulțumire din viața ta.

 

Cristina Turbuțan

Leave a Reply