fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
Visând la timp liber

Visând la timp liber..

Copiii cei mari sunt plecați la școală, iar acasă am doar un puișor. Chiar și așa, tot nu am timp liber. Cât sunt copiii plecați gătesc, fac curat, spăl, alerg după cumpărături. Când se întorc, facem teme, ne jucăm, ieșim afară. Când adorm, strâng masa și prin casă; când nu mă ocup de copii sau de casă, ce fac?!🤔

Mai am timp liber?

Nici nu știu să definesc; are mama cu copii mici timp liber?🤔

Dacă aș avea (mai mult😅), mi-ar plăcea:

*Să mă tund mai des, fără grabă, fără stres că am doar jumătate de oră liberă, între două activități ale copiilor. Nu pot să mă relaxez, nici când tati rămâne cu ei.

*Să ies cu o prietenă cu care oricum voi vorbi numai de copii😀; câteodată dau de câte o mămică prin Carrefour cu care imediat mă așez pe o bancă, la o cafea😁😁. 20 de minute dacă stăm împreună, eu mă simt mai încurajată.

*Să practic mai des un hobby; de obicei o fac cu cei mici de gât. Dacă mă așez să scriu, copiii sunt pe mine; dacă vreau să fac 10 abdomene, tot cuibul e la ora de sport😅; nici nu pot să întind picioarele fără să ating vreun „sportiv”. Am făcut un șemineu de carton pe care aș vrea să-l termin până în decembrie; trebuie să-i fac ultimele retușuri, dar pare imposibil cu mânuțele care vor neapărat să ajute. Abia-abia găsesc timp să mai fac câte un aranjament care să ne bucure ochii și inima😅.

*Să merg la Biserica, din când în când, singură; să stau liniștită, să ascult, să mă rog, fără întreruperi, fără să-mi distragă atenția vreun micuț.

*Să fac cumpărături singură; știu că nu-i un vis îndrăzneț, dar de obicei cu o mână împing căruțul, în cealaltă duc un copil; fac o cursă printre rafturi, dorind să ajung la casă cât mai repede. Aștept zilele când voi putea să analizez produsele în detalii😁.

Citește și: Bucurii de mamă

*Să merg în magazinele de vechituri / anticariate / second hand, să găsesc comori. Mi se pare incredibil cum lucruri valoroase, deosebit de frumoase și delicate, pot fi cumpărate cu câțiva bănuți. Mi-ar plăcea să am timp să caut.

*Să stau în pat 10 minute; mi-e foarte greu să-mi las treburile și să mă odihnesc; simt că pierd timp când am lucruri importante de făcut ( vase de spalat, haine de impaturit, praf de șters😅😅)

*Să mă plimb cu soțul mai mult. Rar ajungem pe faleză sau în parcuri împreună; sunt și în Galați locuri frumoase de vizitat, doar să ai timp și disponibilitate.

*Să citesc o carte bună, să mă pierd în poveste, să „trăiesc” acțiunea prin personaje; când alăptam, de nevoie mă așezam în pat și reușeam să citesc mai mult și să scriu pe blog mai des. Acum mi-e tare greu, spre imposibil, să găsesc liniște ca să mă bucur de o carte.

*Să cânt la chitară mai mult. Nu știu prea multă teorie, nici acordurile toate, dar dintotdeauna muzica m-a liniștit. Dacă aș avea timp să studiez mai intens, să exersez mai des, să mă bucur mai mult…

Citește și: Femeia plăcută lui Dumnezeu

*Să organizez întâlniri cu mămicile prietene. O dată la două săptămâni să ne întâlnim undeva, la un ceai și o brioșă, să stăm de vorbă și să ne încurajăm reciproc. Poate în curând☺

Voi cum profitați de timpul liber? Cum vă odihniți?

 

Sursă: Cuibul Ancutei

Leave a Reply