fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
Unitatea căminului

Unitatea căminului

Cu certitudine nu este ușor să păstrăm unitatea căminelor noastre, dar nici imposibil. Să ne întrebăm: ce trebuie să facem fiecare – soț și soție – pentru ca să rămânem una? În acest nou articol dorim să încurajăm în mod deosebit soțiile pentru a contribui la păstrarea unității căminelor lor! Multe depind de dumneavoastră – stimate soții.

Traian Dorz scria în cartea Scumpele noastre surori, tipărită recent la editura Oastea Domnului, Sibiu, (2010, pp. 101, 102), următoarele:

„Deci ce  a unit Dumnezeu, nici unul să nu despărțiți! Și ce a hotărât Dumnezeu, nici unul să nu schimbați! Legătura voastră este veșnică, iar paza acestei legături ți-a încredințat-o, mai ales, ție, scumpa noastră soră, care ești acum soție. Bunătatea ta, iubirea ta, voioșia harnică, înțeleapta cumpătare, căldura și blândețea bunătății tale trebuie să facă totul pentru a păstra curată fericirea paradisului vostru.

Rugăciunea zilnică împreună… Citirea și meditația asupra Cuvântului Sfânt… Ceasurile petrecerilor sfinte, toate acestea să vă dea marea putere de biruință în toate luptele voastre. Și marea revărsare de iubire în toate lucrările voastre. Atunci ochii soțului nu se vor mai întoarce spre prietenii ușuratice, nici spre iubiri vinovate. Iar inima soției nu se va întoarce cu amărăciune iarăși la dragostea familiei pe care o părăsise pentru soțul ei sau spre vinovatele prietenii care o vor neferici pe ea și căminul ei. Ei nu vor uita nici unul și nu vor călca nici unul sfântul Cuvânt al Domnului, Care, potrivit cu chemarea fiecăruia, i-a rânduit fiecăruia datoria sa și locul său în căsnicie.

Citește și: Căsătorește-te având așteptări realiste!

Ea, fiind coasta lui, nu va căuta să-i fie cap, umilindu-l și disprețuindu-l. Ci îi va fi inimă și braț, însoțindu-l cu credință și ajutându-l cu iubire. El, la fel, nu o va face pe soția sa picioarele lui, disprețuind-o și chinuind-o. Ci o va ocroti cu bunătate și o va îngriji cu dragoste. Astfel, vor trăi unul pentru celălalt și amândoi vor fi fericiți.”

 

Este o realitate incontestabilă faptul că soția este liantul căsniciei și al familiei.

De cele mai multe ori ea știe care sunt cele mai potrivite cuvinte care pot stinge o ceartă. Tot ea simte cel mai bine adesea nevoile mai puțin evidente ale unuia sau ale altuia dintre membrii familiei – mai ales cele afective sau sufletești.

Nu în ultimul rând, soția sau mama este – de regulă – cea de care Dumnezeu se folosește cel mai mult pentru a ajunge în proximitatea tuturor celor din casă.

Citește și: Cum mă raportez la partenerul de viață când mi-a greșit?

De aceea, vă încurajăm să nu vă neglijați niciunul dintre aceste roluri și dintre altele care ar putea fi menționate. Soțul dumneavoastră nu poate face la fel de bine ceea ce Dumnezeu v-a hărăzit dumneavoastră și cu atât mai puțin alții din afara căminului. Dar în mod deosebit, să acordați atenție apropierii de Dumnezeu a soțului și a copiilor dumneavoastră. Provocați-i să se roage, să citească Sfânta Scriptură, să meargă la Biserică și să trăiască zi de zi ca buni creștini. Faceți însă lucrul acesta în modul cel mai natural posibil, fără să forțați nota. Când lucrurile nu merg prea optimist, aveți răbdare și încredere în Dumnezeu. El va face mâine prin dumneavoastră ceea ce nu vă stă în putere acum, păstrându-vă căminul unit!

Vă dorim multă comuniune în căsnicia dumneavoastră!

Leave a Reply