fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
ziua nationala a Romaniei

Tu ce faci de ziua naționala a României?

De ziua națională a României aș vrea să redescoperim care sunt valorile noastre tradiționale ca popor.

Acele valori care poate acum par demodate. Dar care trebuie aduse în actualitate și însușite de fiecare suflet. O valoare ar fi moralitatea, demnitatea, alta iubirea de țară, de neam, de semeni. De semeni, da! Adică de cei din jurul nostru, de aproapele nostru! Valoarea familiei tradițional – creștine. Adică familia constituită dintr-un bărbat și o femeie așa cum a lăsat Dumnezeu de la început. Și așa cum s-a dovedit de-a lungul secolelor a fi cea mai bună variantă. Pentru că tot ce a lăsat Dumnezeu este bun!

O altă valoare importantă ar fi credința. Credința în Dumnezeu, Cel care a creat Cerul și pământul. Cel care este deasupra noastră a tuturor și care ne poartă de grijă în orice situație. Poporul nostru a fost unul credincios și trebuie să rămână așa! Familia are o temelie creștină încă de la începuturi și țările din întreaga lume au fost de acord că întemeierea familiei se face ca act în fața statului și apoi cu binecuvântarea lui Dumnezeu prin Biserică, indiferent de religie.

Acestea, și poate încă multe altele ne-au definit pe noi ca neam. Și tot aceastea ar trebui să ne definească mai departe. Este important să avem niște principii, niște valori după care să ne creștem copiii. Altfel unde ajungem? Copiii cresc tot mai răzvrătiți, neascultători, iresponsabili. Și acești copii vor crește și vor conduce țara noastră în viitor. Ei vor fi medicii și profesorii de mâine… Mă opresc aici, pentru că nu vreau să-mi imaginez unde putem ajunge.:(

De ziua națională a României aș vrea să privim cu responsabilitate și bagare de seamă la ceea ce semănăm.

Și să luptăm! Să luptăm pentru tot ce e bun și moral pe lumea asta! Pentru noi luptăm! La mulți ani români! La mulți ani familiei tradiționale românești!

 

Cristina Turbutan.

Leave a Reply