fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
Sunteți părinți creștini?

Sunteți părinți creștini?

Să ne întrebăm: pot spune copiii noștri că văd în viața noastră un model creștin? Vă provocăm să vă determinați copiii – prin felul dumneavoastră de a fi – să spună că l-ați cunoscut, cu adevărat, pe Dumnezeu! În societatea bulversată și derutantă de astăzi, nimic nu este mai important pentru fericirea odraslelor dumneavoastră ca și acest reper absolut. Credința în Creatorul nostru!

Iată o povestire cu tâlc relatată de Mihai Coste în cartea Ilustrații, maxime și reflecții, apărută la Editura Mega în anul 2018:

La ora de religie un elev i-a spus profesoarei: „De 8 ani mama mea mă duce la Biserică, dar ea nu este creștină!” Profesoara a întrebat: „De ce spui asta? Dacă te duce de 8 ani la Biserică trebuie să fie creștină!” Copilul a explicat: „Într-o zi a venit la mama o vecină și i-a spus că fiul ei este bolnav. Apoi a întrebat-o dacă nu știe vreun medic care să o ajute… Mama i-a dat telefonul unei cunoștințe de familie, care o poate ajuta. Dar nu i-a spus nimic despre Medicul medicilor, despre Mântuitorul Iisus Hristos. Vedeți de ce spun eu că ea nu este creștină?”.

Citește și: Ce este o familie creștină?

Să crezi cu adevărat în Dumnezeu nu este deloc ușor. Să dovedești acest fapt ochișorilor micuți care te urmăresc peste tot – acasă, în societate și chiar unde te aștepți cel mai puțin – este chiar foarte greu. Cu toate acestea, să nu renunțăm la bătălie! Să-i permitem lui Dumnezeu să ne modeleze așa încât, zi după zi, caracterul nostru să semene tot mai mult cu al Lui. Când aveți o problemă de sănătate în familie, permiteți-le copiilor dumneavoastră să vadă cum vă rugați pentru aceasta și cum cereți ajutorul lui Dumnezeu. Când este greu la școală, spuneți-le că El le va lumina mintea ca să poată învăța. Pe scurt, în orice circumstanță implicați-L pe Dumnezeu! Peste ani și ani, copiii dumneavoastră vor spune că au avut părinți credincioși. Iar acest fapt va fi reperul vital care-i va ține deasupra tuturor carențelor societății de astăzi, ori de mâine!

Vă dorim să fiți părinți creștini în sensul deplin al cuvântului!

 

Sursă foto: http://stjohntheforerunnerblog.blogspot.com/

Leave a Reply