fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
Rutina poate ucide dragostea în căsnicie

Rutina poate ucide dragostea în căsnicie?

Ce facem când intervine rutina în viața de cuplu? Este firesc să intervină? Nu este acesta semnul cert că nu avem o căsnicie împlinită? Rutina este normal să apară! Dumnezeu a pregătit însă suficiente resurse la dispoziția noastră, pentru a o învinge!

 

Iată ce enunţa în acest sens dr. Dimitry Semenik în cartea Divorțul: cum îl prevenim, cum îl depășim, Editura Sophia (pp. 102-103).

„Da, desigur, rutina poate ucide dragostea. Ați văzut vreodată anunțuri de genul: „Oferim loc de muncă unde vă așteaptă sărbători, focuri de artificii, concursuri și cadouri, dansuri și distracție până nu mai poți?” Sau să admitem că există un asemenea loc de muncă și deodată, sărbătorile s-au terminat. Ce se întâmplă? Apare senzația de rutină, de plictiseală și de monotonie. „Păi mi s-a promis altceva, mi s-au promis sărbători continue… Așa nu merge, domnule!”, îi spunem angajatorului și ne dăm demisia.

În cazul când de la căsnicie se așteaptă o euforie continuă și lipsește dorința efortului de a ține în viață dragostea, da, este foarte probabil că rutina o va ucide. Dragostea nu este euforie permanentă. Da, este euforie în anumite momente, dar pentru ca ea să fie măcar câteodată trebuie să ne dăm silința… Vă închipuiți însă ce insuportabil ar fi dacă euforia aceasta ar ține o zi, două, o săptămână, o lună, un an? Tuturor ar începe să le fie greață de ea. Ar înceta s-o mai simtă și s-o mai prețuiască.

Și în general, cine – în afara propagandei care se face plăcerilor la televizor – v-a spus că totul trebuie să fie plăcut în această viață? Toate religiile consideră că această lume a fost făcută nu pentru fericire netulburată, ci ca arenă a luptei dintre forțele binelui și cele ale răului. Lucrul acesta trebuie să-l ținem minte bine în loc să căutăm plăceri. Atunci nu vom avea nici senzația de rutină.”

 

Cu toții considerăm munca drept o normalitate. Fiecare știe că fără să muncești nu vei avea pâinea cea de toate zilele. Nu-ți vei putea repara locuința când este nevoie sau nu vei putea merge într-un bine-meritat concediu. Suprinzător însă, totul se schimbă când vorbim despre familie. Așteptăm ca aceasta să funcționeze de la sine. Fără niciun efort din partea noastră. Ba chiar și să constituie o resursă inepuizabilă de împlinire pentru noi. De ce ar fi așa? Dacă nimic nu este așa în lumea noastră, de ce viața de familie ar sfida această regulă?

Oricât ar fi de greu, trebuie să ne schimbăm mentalitatea!

Vom învinge rutina vieții de familie – cu toate implicațiile sale negative – numai în măsura în care investim timp, energie și orice resurse sunt necesare.

Faceți un test:

Investiți consecvent și cu înțelepciune în familia dumneavoastră un an calendaristic și dacă nu va fi nicio diferență, renunțați la principiul enunțat astăzi!

Vă dorim cât mai puține efecte negative ale rutinei în familia dumneavoastră!

Leave a Reply