fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
Reduceri de sezon

Reduceri de sezon

Ieri, după serviciu, am intrat într-un magazin să cumpăr niște legume pentru acasă. De la magazinul alăturat se auzea mare învălmășală. Zgmomot mult. Multă lume. Curiozitatea m-a făcut să mă duc să văd despre ce este vorba. Era un magazin de decorațiuni si lucruri pentru copii. O mulțime de oameni se străduiau să prindă cele mai bune oferte la cadouri pentru cei dragi. Atâta lume? … mă gândeam în sinea mea. Dar mai este încă destul până la Crăciun… Nu vreau să-mi imaginez ce va fi cu o săptămână înainte de Crăciun…

Peste tot pe unde mergi pe stradă și în vitrinele magazinelor sunt afișate cu litere mari și culori evidențiate: „Reduceri de sezon”. Practic unde sunt afișe oamenii intră buluc în speranța de a găsi niște lucruri la prețuri mai bune de cumpărat.

Cu câteva zile în urmă m-a apelat pe telefon o doamnă oarecare, făcând un sondaj de opinie. Mă întreba printre altele cum gestionez banii în această perioadă. Dacă am economii sau am făcut împrumut în bancă. Ușor parcă rămăsesem blocată… Cum să fac împrumut în bancă pentru așa ceva? Dar câte cadouri poți să cumperi, cât de scumpe pot să fie? Nu ai timp tot anul să-ți cumperi ce ai nevoie?… Oare Crăciunul este numai despre mâncat și cadouri? M-am gândit în cele ce urmează la niște reduceri de sezon de care avem cu toții nevoie în această perioadă:

  1. Reduceți stresul zilnic!

Stresul înseamnă îngrijorare și îngrijoarerea înseamnă păcat. Când am realizat prima dată acest lucru, mi-am dat seama cât de mult păcătuiesc zilnic. Pentru că nu mă încred întru-totul în cel ce m-a creat. Cel ce știe problemele mele și timpul care îl am la dispoziție ca să le rezolv. Degeaba mă îngrijorez, că nu voi putea rezolva mai multe lucruri. Eventual mai puține.

Citește și: Moș Crăciun – minciună sau adevăr?

  1. Reduceți bârfa și vorba rea!

Suntem în postul Crăciunului. Cea mai frumoasă sărbătoare din an. Colindele ne îndeamnă la bunătate, ne fac să ne gândim mai mult la Pruncul Iisus Hristos. În stația de autobuz, la radio și peste tot pe internet putem asculta frumoasele colinde care ne înveselesc și ne înalță. Lasă vorbele nepotrivite, înlocuiește-le cu gesturi de bunătate. Îți vor umple inima de bucurie.

  1. Reduceți banii aruncați pe o grămadă de cadouri nefolositoare

Este frumos să le arăți celor dragi dragostea ta prin tot felul de lucruri mărunte. Însă ce facem cu atâtea. Unde mai încap? Ne folosesc la ceva? Ce fac copiii cu atâtea jucării? Ce facem noi cu atâtea ornamente? Trăim o perioadă de belșug, asta este clar. Însă fiți înțelepți, nu va fi mereu așa. Pune deoparte sau dăruiește ce ai în plus. Faptul că tu ai trăit în lipsuri te face acum să vrei să cumperi de toate. Însă lucrurile materiale nu aduc fericirea, ci relațiile calde și pline de dragoste.

Citește și: Cadoul perfect de Sărbători

  1. Reduceți timpul pierdut

Timpul trece pe lângă noi și nu se mai întoarce. Ce poți face astăzi, poate nu mai poți face mâine. Folosește înțelept timpul. Toate lucrurile își au vremea lor. Dacă nu faci lucrurile la timpul lor, după aceea îți va fi mult mai greu. Citește o carte, învață ceva care îți place, vizitează-ți rudele și bunicii de la țară, creează ceva frumos.

Ce am mai putea reduce în această perioadă, ca să înlocuim cu lucruri utile și folositoare?

Sursă foto: https://blog.romstal.ro/

Cristina Turbuțan

Leave a Reply