fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
nu sunt prietena copiilor mei

Nu sunt prietena copiilor mei!!!

Aud mereu în jurul meu mame care se declară prietene cu copiii lor și m-am tot gândit la tema asta, încercând să descopăr ce simt eu în legatură cu prietenia copiilor mei.

Am mai scris pe blog despre prietenia între frătiori, despre cât de importantă este această calitate în viața adulților, nu numai a copiilor. Cred în continuare că un om fericit și împlinit are prieteni adevărați.

Dar când vine vorba de relația dintre mine și copiii mei, nu îmi doresc prietenia lor! Prietenii își spun secrete, se confesează, se ajută reciproc, dar există niște limite peste care doar relația mamă-copil trece. Eu sunt mama lor și NIMENI NICIODATĂ nu o să-i iubească, nici nu o să le dorească mai mult binele ca mine!! Le spun mereu:

Cu prietenii poți să te simți uneori în competiție, dar mama te va face întotdeauna să te simți mai important, mai valoros, mai puternic decât oricine altcineva.

Vei avea poate și prieteni invidioși, care vor dori să te doboare. Dar mama va fi întotdeauna vântul de sub aripile tale. Și te va încuraja să ajungi dincolo de imaginabil!

Prietenii mai trădează, dar mama va fi de partea ta când toți vor pleca de lângă tine!

Prietenii merg lângă tine o parte din drum, doar mama rămâne până la capăt!

Prietenii pot râde de visurile tale îndrăznețe, dar mama va face tot ce poate ca să ți le împlinești!

Îmbrățișările unora te vor înveseli, dar numai ale mamei vor liniști, încuraja și îmbărbăta inima ta zdrobită!

Prietenii se vor bucura pentru reușitele tale. Dar inima mamei va fi copleșită de fericire și ochii de lacrimi. Pentru că în clipele tale de glorie, ea își amintește cât de mic erai când te-a născut și prin câte a trecut ca să te aducă în locul în care ești azi!

Unii își vor asuma meritele pentru munca ta, dar mama te va lăsa pe tine să strălucești, chiar dacă o mare parte din greu l-a dus ea!!

Vor face și prietenii sacrificii, te vor ajuta la greu, vor fi alături de tine, dar ca mama nu va fi nimeni mai jertfitor și iubitor!

În viață, poți să ai un prieten sau mai mulți, dar cu siguranță numai o mamă!

Așa că, nu..nu sunt prietena lor, sunt MAMA! Și mi-e de ajuns!!

 

Cuibul Ancuței

Leave a Reply