fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
luminația - pretuire cei dragi

Luminația – semn de prețuire pentru cei dragi

De luminație prețuiește-i pe cei dragi aflați lângă tine!

Este foarte bine să ne amintim cu drag de cei care nu mai sunt acum între noi. Mai ales că, de cei morți, de cele mai multe ori vorbim numai de bine. De fapt, ei sunt în sufletele noastre în fiecare zi. Sunt oameni dragi cu care avem amintiri. O bunică, o mamă, un bunic, un unchi sau un verișor. Toți sunt ai noștri, și mai ales dacă s-au străduit să aibă o viață morală și după voia lui Dumnezeu merită toată cinstea și admirația noastră. La fel ca și sfinții care îi sărbătorim în bisericile noastre.

Dar, de ce să nu-i prețuim pe cei vii atâta vreme cât sunt între noi? De ce să nu prețuim mai mult membrii dragi ai familiei, copiii, prietenii și celelalte rude? E grea întrebarea așa e? Și răspunsul vine rapid: timpul nu ne ajunge! Din nou timpul..

Vă propun câteva lucruri practice care să le faceți în ziua de luminație:

 1. Joacă-te împreună cu copilul tău 30 de minute pe zi!

  Doar 30! Ascultă-l, întreabă-l ce-i place să facă, cum sunt prietenii lui de la școală, care sunt jocurile lui preferate. Devin-o prietenul lui! Prețuiește-l!

 2. Acordă-I soției/soțului un timp special în fiecare zi!

  Avem nevoie de relații. Suntem oameni. Trăim prin relații. De ce să nu fie partenerul tău de viață cel mai bun prieten al tău? Dar ca să fie cel mai bun prieten, trebuie să petreceți timp. Prietenii fac lucrurile care le plac împreună.

 3. Sun-o pe mama sau pe tatăl tău care este la țară, măcar o dată pe săptămână!

  Spune-le MULȚUMESC! Pentru că ți-au fost alături și pentru că te-au ajutat câtă vreme erai mic și neputincios. Vezi dacă poți să-i ajuți cu ceva, acum când ei au devenit bătrâni și neputincioși.

 4. Fii prietenos și gata să sari în ajutor colegilor tăi de serviciu și vecinii tăi!

  Sunt aproapele tău. Poate că o vorbă bună sau un zâmbet pot să le facă ziua mai frumoasă!

 5. Nu uita de cei aflați în nevoie

  care poate au nevoie de o bucată de pâine sau de un ajutor să ducă o plasă grea până la colțul străzii. Nu este meritul tău că nu ești în locul lor!

Este foarte frumos să vedem cimitirul curat și plin de lumânări de Sărbătoarea Luminației. Este o imagine frumoasă și plină de căldură. Te îndemn să mergi să-i cinstești pe cei care nu mai sunt acum alături de tine și care ți-au fost un model în viață. Nu uita însă, SĂ-I PREȚUIEȘTI PE CEI DRAGI CÂT TIMP MAI SUNT LÂNGĂ TINE!

 

Cristina Turbutan

Leave a Reply