fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
Femeia plăcută lui Dumnezeu

Femeia plăcută lui Dumnezeu

Cine poate găsi o femeie cinstită? Ea este mai de preţ decât mărgăritarele.

Inima bărbatului se încrede în ea şi nu duce lipsă de venituri.

Ea îi face bine, şi nu rău, în toate zilele vieţii sale.

Ea face rost de lână şi de in şi lucrează cu mâini harnice.

Ea este ca o corabie de negoţ: de departe îşi aduce pâinea.

Ea se scoală când este încă noapte şi dă hrană casei sale şi împarte lucrul de peste zi slujnicelor sale.

Se gândeşte la un ogor şi-l cumpără; din rodul muncii ei sădeşte o vie.

Ea îşi încinge mijlocul cu putere şi îşi oţeleşte braţele.

Vede că munca îi merge bine, lumina ei nu se stinge noaptea.

Ea pune mâna pe furcă şi degetele ei ţin fusul.

Ea îşi întinde mâna către cel nenorocit, îşi întinde braţul către cel lipsit.

Nu se teme de zăpadă pentru casa ei, căci toată casa ei este îmbrăcată cu cărămiziu.

Ea îşi face învelitori, are haine de in subţire şi purpură.

Bărbatul ei este bine văzut la porţi, când şade cu bătrânii ţării.

Ea face cămăşi şi le vinde şi dă cingători negustorului.

Ea este îmbrăcată cu tărie şi slavă şi râde de ziua de mâine.

Ea deschide gura cu înţelepciune şi învăţături plăcute îi sunt pe limbă.

Ea veghează asupra celor ce se petrec în casa ei şi nu mănâncă pâinea lenevirii.

Fiii ei se scoală şi o numesc fericită; bărbatul ei se scoală şi-i aduce laude zicând: „Multe fete au o purtare cinstită, dar tu le întreci pe toate.”

Dezmierdările sunt înşelătoare şi frumuseţea este deşartă, dar femeia care se teme de Domnul va fi lăudată.

Răsplătiţi-o cu rodul muncii ei şi faptele ei s-o laude la porţile cetăţii!” (Proverbe 31: 10-31)

 

Citesc, recitesc și mă minunez de complexitatea femeii înțelepte prezentate în acest pasaj; cum poate ea să facă atâtea lucruri? De unde a învățat? Cum poate să împlinească atâtea roluri în același timp?

 

Vreau și eu să fiu ca ea, vreau să devin o astfel de femeie!

Ce calități să caut? Cum este ea?

Citește și: Un hobby pentru mama

Atât de rară și deosebită, mai de preț decât mărgăritarele; pietrele deosebite se formează în timp, prin multe variații de presiune și temperatură, care le cresc rezistența, frumusețea și implicit valoarea. O femeie care tinde spre desăvârșire trece prin multe experiențe, provocări și trăiri care o modelează. Nu poți fi soția perfectă în primul an de căsnicie, nici mama perfectă din prima zi. Pe măsura ce viața te pune la încercare, te desăvârșești pentru fiecare rol.

 

Este harnică. Aceasta e calitatea pe care o femeie adevărată o are din plin. Nu toate femeile sunt la fel de pricepute, de rezistente, de neobosite, DAR niciuna nu are voie să fie leneşă.

 

Este mereu ocupată și organizată,

ea strânge provizii pentru familia ei, la timpul potrivit: „nu se teme de zăpadă pentru că toată casa ei e îmbrăcată în cărămiziu”. Am citit undeva că în vechime oamenii se pregăteau pentru iarnă izolând casa cu acest material rezistent; astăzi nu ne mai facem astfel de griji, dar putem fi prevăzătoare, de exemplu, strângând în cămară gemuri, compoturi, zacuscă sau murături, acum toamna, când este belșug de legume.

 

Este profundă: „îşi deschide gura cu înţelepciune şi învăţături plăcute îi sunt pe limbă.” Chiar dacă în majoritatea timpului se ocupă de casă și familie, această femeie minunată nu-și neglijează sufletul. Nu poate oferi copiilor ei o educație aleasă, dacă ea ca mamă nu continuă să citească, să învețe, să se dezvolte. Soțul ei nu are emoţii că ea va spune ceva stânjenitor atunci când sunt în public; nu doar că ea are înţelepciune, dar ştie să o exprime într-un mod plăcut. Lucrul acesta ne arată că e o femeie dispusă să evolueze!

Citește și: Chemarea lui Hristos adresată femeii

Este atentă la aspectul ei: „Ea îşi încinge mijlocul cu putere şi îşi oţeleşte braţele„; nu pentru a impresiona pe cineva cu fizicul ei, ci pentru a avea sănătate și putere să se ocupe de întreaga casa; pentru că știe că ea este motorul care ține în mișcare familia, casa, viața.

 

Caracteristica cea mai importantă, care o face atât de deosebită este „se teme de Domnul.” Cum înțeleg eu teama aceasta: atunci când iubești pe cineva, te străduiești să-i fii pe plac, să nu îl jenezi, ți-e „teamă” să nu-l superi. Este o teamă care vine din dragoste, nu din frică. O femeie credincioasă, care caută să placă lui Dumnezeu se remarcă de departe pentru că are o seninătate și o frumusețe care vin doar din El. Aceasta este sursa care o face să râdă „de ziua de mâine.”

O astfel de femeie crește reputația bărbatului ei:

”Bărbatul ei este bine văzut la porți”. Pentru că femeia este inima casei, frumusețea și dedicarea ei se reflectă în soț și copii; de aceea, si copiii şi soţul ei o apreciază şi îşi fac timp să îi spună acest lucru: „Bărbatul ei se scoală şi îi aduce laude zicând: „Multe fete au o purtare cinstită, dar tu le întreci pe toate.” Câte femei care trag cu toată inima pentru casa lor nu ar merita cuvinte de încurajare și apreciere?! Câți soți își apreciază cu adevărat soția cât este în viață? Câți aduc flori acasă făra motiv special, pentru a-i mulțumi? O soție care încurajează, care te ridică și te slujește să fii un bărbat împlinit merită un compliment, o laudă, o încurajare.

 

Fiecare dintre noi știm ce ne lipsește pentru a fi o astfel de femeie. Să ne dea Dumnezeu putere să luptăm pentru Desăvârșire!!

 

Cuibul Ancuței

Sursă imagine: http://www.pravmir.com

Leave a Reply