fbpx

Familia - ce inseamna pentru mine acest cuvant?

In aceasta perioada cu toții vorbim mult despre ce este sau nu adevărata familie. Este loc să modificăm, să adăugăm, sau să scoatem ceva din ea?
familia - ce inseamna

FAMILIE – Ce înseamnă pentru mine acest cuvânt?

Suntem în preajma Referendumului și cu toții vorbim mult despre ce este sau nu adevărata familie. Este loc să modificăm, să adăugăm, sau să scoatem ceva din ea? Lucru care m-a pus pe gânduri… M-am întrebat ce înseamnă “familie” pentru mine, și am ajuns la câteva răspunsuri pe care le voi detalia mai jos. Ce cred eu este că fiecare om are dreptul să aleagă cu cine sa se casatoreasca de pe lumea asta, atata timp cât îi este împărtășită dragostea. Asta nu înseamnă că orice variantă este una corectă, morală și după placul lui Dumnezeu. Consecințele faptelor noastre le vom plăti fiecare. Chiar dacă credem sau nu.

“De ce a lăsat Dumnezeu familia?” este o întrebare la care putem medita. Că doar oamenii pot să se iubească și să facă copii și dacă nu sunt o familie..cum ne spune societatea. Cred că ar fi fost un dezastru și o debandadă totală fără această instituție.

 

  1. Familia în care m-am născut

Aici mi-a fugit gândul prima dată. Părinții mei, fratele și sora mea, bunicii și rudele mele. În jurul lor se formează o familie în care cred și în care mă simt mereu bine primită, ocrotită și iubită. Știu și simt că orice problemă sau nevoie aș avea, oricare membru din familia mea ar lăsa tot și ar sări în ajutor. Fiecare în felul lui. Unii mai mult, alții mai puțin. Dar sunt acolo pentru mine. Și asta îmi dă o siguranță, un confort emoțional și psihologic. Ce important e ca părinte să reușești să-l înveți pe copil valorile morale și creștine. Să-l înveți iubirea de aproape și frica de Dumnezeu.

 

  1. Familia lui Dumnezeu

Sunt oamenii care caută să facă voia Lui Dumnezeu. Și din cât cunosc și înțeleg se străduiesc. Suntem un popor care ne declarăm într-o proporție covârșitoare creștini. Oare ce înseamnă să fii creștin?

Sunt asociații și ONG-uri creștine care se străduiesc să-și ajute aproapele. Pe cel aflat în nevoie. Sunt oameni cu suflet mare cărora le pasă de semenii lor și se luptă pentru ei. Fac campanii, strângeri de fonduri, se roagă și postesc pentru alții. Pentru alții? Nu pentru ei? DA! Pentru că asta înseamnă să fii creștin. Și asta cred că este familia lui Dumnezeu. Cei care se străduiesc să facă voia celui ce ne-a creat. Sunt oameni, care, poate se exprimă mai puțin și fac mult (bine), în ascuns. Mare lucru și asta. Ce frumos..fiecare își are rostul și sensul lui pe pământ. Asta este o familie!

 

  1. Familia de prieteni

Îmi aduc aminte și acum perioada liceului, când încercam timid să ies din banca mea, să relaționez și să mă împrietenesc cu ceilalți colegi. Apoi prietenii de la asociația “Oastea Domnului” cu care mergeam în tabere și la studiile biblice pentru tineri. Erau o adevarată plăcere și bucurie pentru noi. Îmi amintesc prima tabară în care am mers cu trenul la Șuncuiuș (jud. Bihor). Am călătorit 12 ore. Cântam, jucam jocuri, ne bucuram să petrecem timp împreună efectiv. Ne-au unit foarte mult toate aceste lucruri. Eram ca o familie.

 

  1. Familia soț si soție

Este cu siguranță vorba despre familia minunată care mi-a oferit-o Dumnezeu în urma cu 9 ani. Când ne-a unit prin Taina Cununiei, în fața Sfântului Altar. Mulți oameni au fost prezenți și s-au bucurat împreună cu noi. De atunci suntem o familie. Apoi au apărut cei doi copii ai noștri. Nu mi-aș putea imagina familia fără oricare dintre membri. În vreo altă formulă. Cum se vehiculează acum. Ne luptăm în fiecare zi să consolidăm această relație. Învățăm unul de la altul indifferent că unul e copil, altul e părinte. Asta ne face să fim și prieteni și cred că e un atu. Ne place să ne jucăm împreună. Să facem puzzle-uri și concursuri. Însă cu siguranță jocul preferat rămâne “De-a v-ați ascunselea”.

 

Pentru mine, familia este acolo unde oamenii mă îmbrățișează, mă prețuiesc, țin la mine, mă iubesc și îmi oferă din ce au ei mai bun. Familia mea este formată din toți acești oameni pe care i-am întâlnit până acum și de care v-am povestit.

Tu ce întelegi prin cuvântul “familie”?

 

Cristina Turbutan

Leave a Reply