fbpx

Susține familia Labo!

Familia Labo

Familia Labo este compusă din mamă și doi copii minori. Aceștia au intrat în evidența Organizației Creștine Agape în luna decembrie 2011, când am fost contactați de Primăria Municipiului Cluj-Napoca precum că au fost evacuați din încăperea în care locuiau abuziv și că au fost separați și transferați la Asociația Preason Felloship ca să nu rămână în stradă. După ce am făcut cunoștință cu ei, chiar am fost îngrijorați de starea lor și ne-am gândit că acei copii nu pot crește într-un mediu sănătos în felul acela. Mama parea o femeie muncitoare și sinceră, și copiii la fel păreau destul de neajutorați.

Astfel că, la începutul lunii Ianuarie 2012 i-am ajutat să se mute într-o garsonieră confort I(32 mp), iar chiria am plătit-o noi, cu ajutorul unor sponsori și oameni de bine. Încetul cu incetul, ei s-au așezat și s-au adaptat la noile condiții, copiii au fost ajutați la lecții și au fost motivați să învețe mai bine la școală ca să nu mai fie în situații de corigență. Mama și-a mai găsit un serviciu suplimentar și astfel au reușit să se descurce mai bine. Un sponsor a dorit s-o ajute pe mamă să-și facî dantura. Tot acest ritm de viață, și schimbul 3 la unul dintre joburi pe o perioada lunga de timp era destul de greu și obositor. Ne-am dat seama ca se distruge și că ar trebui s-o ajutăm să-și găsească un nou loc de muncă.

In vara anului 2013, Doamna Labo și-a găsit un nou loc de muncă, mai liniștitor și mult mai bine plătit. Șefii au fost mulțumiți de ea, că era harnică și serioasă și au dorit s-o ajute să-i plătească ei chiria. Astfel că, de la inceputul lunii Ianuarie 2014, Familia Labo a fost preluată, iar in contul Agape a fost trecut, după 2 ani de zile de eforturi, ca un caz incheiat cu succes.

Doamna Aurelia ne spunea că niciodată n-a mai simțit atâta prietenie și sprijin din partea cuiva. Mereu a trăit în lipsă, bătăi și scandaluri din partea celor cu care locuia. Însă de când a intrat în atenția organizației noastre ne-a mărturisit: “N-am mâncat niciodată așa mancare bună, ca la mine la lucru (lucrează la un restaurant)! Nimeni nu m-a asculat și nu m-a îndrumat atât cât a reușit asociația Agape s-o facă!”

Pentru noi aceste cuvinte sunt mai mult decât decât satisfăcătoare!

Dorim să aducem mulțumirile noastre tuturor acelora care au donat, dar au fost și cu sufeltul aproape de această familie și a contribuit la reabilitarea ei!