fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
Este copilul vostru îndeajuns de mare pentru a avea un telefon

Este copilul vostru îndeajuns de mare pentru a avea un telefon?

Pregătiți-vă pentru noul val de telefoane destinate copiilor între 6 și 12 ani.

Companiile producătoare de telefoane promovează noi produse atât pentru copii, cât și pentru părinți. Este copilul vostru îndeajuns de pregătit pentru a-și asuma responsabilitatea de a avea un telefon? Securitatea și costurile reprezintă două aspecte ce trebuie luate în considerare atunci când este luată decizia.

Avantajele și dezavantajele securității:

  1. Unele telefoane pentru copii au control parental. Spre exemplu, părinții au nevoie de un cod PIN pentru a introduce numerele de telefon în agendă, numere ce pot fi apelate de către copii.
  2. Există aplicații tip GPS prin care părinții pot ști în orice moment unde se află copii lor.
  3. Camera telefoanelor oferă securitate. Există cazuri în care copiii i-au speriat pe potențiali agresori încercând să îi fotografieze.
  4. Dar privind și aspectele negative, adolescenții au în mare parte telefoane conectate la internet, astfel ei au acces oricând la conținutul de pe internet, iar părinții nu le pot monitoriza activitatea.

Costuri – dacă credeți că copilul vostru își poate asuma responsabilitatea de a avea un abonament, iată ce ar trebui să luați în considerare:

  1. Când telefoanele sunt conectate la internet, de multe ori părinții sunt uimiți de facturile adiacente. Clienții pot alege să nu aibă această opțiune, dar există din ce în ce mai multă cerere pentru telefoane prin care este posibilă conexiunea la internet și pentru opțiuni cu mesaje și minute extra pentru sfârșit de săptămână și noaptea.
  2. Dacă telefonul permite conexiunea la internet, copiii au acces la jocuri. Jocurile pe telefon reprezintă noua piață pentru companii și se preconizează ca ele vor fi generatoare de afaceri profitabile în următorii ani. Aveți în vedere și faptul că în Europa și Asia comerțul de telefoane ce oferă pornografie înregistrează venituri  de miliarde de dolari, iar acest tip de comerț se va răspândi peste tot în lume.
  3. Conform analizei de piață, moda printre adolescenți este utilizarea cartelei Prepay sau a unui abonament destinat familiei.

Citește și: 7 CHEI pentru limitarea copiilor pe SMARTPHONE

Felul în care copiii gândesc

Eileen Gallo, psihoterapeut specializat în probleme familiale și financiare, susține următoarele: „majoritatea părinților le cumpără pentru a fi împăcați. O grămadă de părinți sunt dispuși să plătească pentru a avea liniște. Cât de departe vor să ajungă, depinde de ei. Consider totuși că e nevoie de limite și părinții sunt responsabili să le stabilească. Ar putea să facă un abonament cu cartelă Prepay. Pot impune limite cu privire la câte minute are voie copilul să vorbească la telefon”.

Gallo dă un exemplu: „am un prieten a cărui fetiță are un telefon. Ea și prietenul ei și-au trimis atât de multe mesaje încât factura a fost de 700 de dolari. Părinții fetei au fost îngroziți. Ei au implicat-o în tot felul de activități prin care să muncească pentru a-și plăti factura. A durat mult timp până ce ea a reușit să și-o plătească. Ei au dezactivat opțiunea cu mesaje. Așadar, iată cum arată stabilirea unor limite. Părinții trebuie să se educe pe ei înșiși și să vorbească cu copiii lor. Ei trebuie să spună: „îți ofer acest telefon în primul rând pentru a comunica cu noi pentru a fi liniștiți ca părinți. Doar în acest sens ar trebui să folosești telefonul”.

Citește și: 4 moduri de a-i provoca pe copiii voștri să vă pună întrebări nu vouă, ci internetului

O sugestie de ajutor

O metodă de a testa dacă copilul vostru este îndeajuns de responsabil pentru a avea un telefon este de a-i încredința timp de un semestru un telefon de jucărie. Dacă nu pierde telefonul de jucărie, el este pregătit să aibă grijă de un telefon adevărat.

Leave a Reply