fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
draga mamica deznadajduita

Dragă mamică deznădăjduită…

Nici nu-ți vine să mai deschizi Facebook-ul sau blogurile preferate, pentru că oriunde te-ai uita, vezi doar liste, planuri și rezoluții, mămici care le fac pe toate într-o fericire continuă și copii educați, care nu-și epuizează părinții cu crize de furie sau mofturi de neînțeles. Tu simți că ești un eșec total! Abia reușești să gătești ceva rezonabil. Alergi după copii toată ziua așteptând să adoarmă mai repede ca să te mai linistești și nici nu mai știi când ai pus ultima oară mâna pe vreo carte. Nnu pentru că nu îți place, dar nu ai liniște pentru așa ceva. Nu înțelegi cum poate prietena ta să țină casa așa curată, să facă două feluri de mâncare și un desert, să iasă cu copiii în parc, când tu abia treci prin zi, mai mult plângând și oftând.

Suntem diferite, ca femei, ca mame, ca soții.

Unele sunt însărcinate sau abia au născut. Altele au copiii mici sau lucrează ore multe. Unora ne plac listele și simțim împlinire când bifăm reușite, altele se descurcă foarte bine fără niciun plan. Eu mă relaxez făcând ordine, altei mămici îi place să gătească. Unele nu pot merge la culcare dacă bucătaria nu strălucește. Altele lasă farfuriile în chiuvetă și se ghemuiesc lângă copii fără niciun regret. Unele pot sta singure cu săptămânile, altele simt nevoia de o ieșire cu prietenele săptămânal. Unele pot mai mult, altele mai puțin.

Irina a scris un articol explicit despre motivație.

În orice situație te-ai afla, îți spun cu toată dragostea: „Va trece! Va fi mai ușor!”.

Nu-i problema că te plângi, dar dacă prelungești starea aceasta prea mult, ție însăți îți faci rău. Nu vine nimeni să te ridice, doar tu ești responsabilă de felul în care te simți.

Așa că, hai, ștergeți lacrimile, prinde-ți părul și găsește un colț de casă, un raft în dulap sau un sertar din bucătărie și ocupă-te de el. Dacă reușești măcar atât, azi o să fie o zi mai bună ca ieri. Nu trebuie să faci șmotru toată casa într-o zi, dar printre alăptari, culcat copii, pregătit cina, sigur ai jumătate de oră pe care o poți folosi făcând ceva ca mâine să-ți fie mai ușor! Dacă ai nevoie de inspirație, îți las mai jos niște link-uri care să te ajute să te organizezi:

http://clutterbug.me/ Cassie este un organizator profesionist din Canada; sfaturile ei te pot ajuta să-ți descoperi stilul de organizare și metode de a-ți face viața mai ușoară.

 https://www.dianamihaila.ro/metoda-konmari-de-organizare-a-casei-si-lucrurilor/ Diana  explica foarte bine metoda KonMari.

Despre rutina FlyLady a scris Irina pe larg, la ea pe blog: https://dulcecasa.blogspot.com/p/organizarea-casei.html

https://www.youtube.com/watch?v=2BKuSlstIBM Jordan este o mamică cu 6 copii din America, „inventatoarea” unei metode noi de organizare a zilei în blocuri de productivitate. Practic, îmi împart ziua în calupuri, ca în orarul de la școală, în funcție de activitățile și nevoile familiei mele. Am blocul de dimineața (copii sunt plecați la școală sau grădiniță, încerc să gătesc și să fac curat până se întorc). Când ajung cei mari de la școală, luăm prânzul și trec la blocul 2 (teme cu cei mari, somn cei mici, lucru la un articol pentru blog) până vine Ștefan de la grădi și intrăm în blocul 3 (timp împreună, cina, rutina de seara). Programul acesta mă ajuta să țin din scurt și treburile casei, și timpul cu copiii.

“Lucrurile nu sunt greu de făcut. Greu este să te pui în starea de a le face.”
(Constantin Brâncuși)

 

Cuibul Ancuței

Leave a Reply