fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
De ce să particip la conferințe pe teme de familie

De ce să particip la conferințe pe teme de familie?

Trăim într-un secol în care timpul este foarte prețios. Suntem nevoiți să alegem foarte bine activitățile cărora dorim să le oferim timp sau nu. Este imperios necesar să știi să spui NU atunci când simți că este prea mult pentru tine sau pentru familia ta. Extremele tot timpul duc la dezechilibre sau chiar probleme serioase. Și aici echilibrul este cuvântul de bază.

De ce să particip totuși la conferințe pentru familie?

Poate ești într-un moment bun al vieții tale, toate lucrurile merg într-un mod frumos, armonios. Poate ai relații bune, o soție și copiii sănătoși, un loc de muncă bun. Toate aranjate frumos. Slavă Domnului dacă este așa! Îți dorim ca așa să rămână mereu. Totuși, știm foarte bine că nu toate în viață sunt roz, pentru aceste momente ai nevoie de sprijin, suport și sfaturi bune de la oameni cu experiență. Ei bine, poate la aceste conferințe se găsesc astfel de oameni. Cum nu ai timp să studiezi în această viață ca să fii expert în toate prinzi de la ceilalți.

Înainte de nuntă nașul nostru ne-a sfătuit așa: „Poate că vă v-a lua valul cu treburi, servici și activități, și nu veți avea timp să vă analizați periodic relația ca să vedeți în ce stadiu sunteți. Se poate întâmpla să credeți că sunteți bine, însă nu ai apucat să-l întrebi pe partenerul tău să vezi dacă și el crede la fel. Faptul ca mergi la întâlniri pentru familie te ajută să te analizezi, să vezi pe unde ești. Să vezi cu ce se confruntă și alții. Îți dă startul poate la discuții acasă cu soțul sau soția ta. Asta vă v-a ajuta să vă refocalizați, ca nu cumva să vă „treziți” când este prea târziu. ” Bun și înțelept sfat. Atunci nu știu cât l-am înțeles, însă am ales să facem ascultare, iar timpul ne-a arătat că  a avut dreptate.

Citește și: Top cele mai citite 10 articole despre familie

De ce să mai merg la conferințe pentru familie?

Ca să te întâlnești cu oameni care au aceleași preocupări ca ale tale. Fiind aproape de ei, ajungi să vorbești, să cunoști și să vezi că și alții au aceleși probleme ca ale tale. Că alții au probleme mai grave și totuși reușesc să treacă peste ele. Poți vedea cât de binecuvântat ești, prin comparație, sau poți înțelege că „nu e sfârșitul lumii” dacă a apărut un cancer, poate, la unul dintre soți, sau cine știe ce altă problemă majoră. Și alții trăiesc cu astfel de probleme și poate știu să se bucure mai mult unul de altul.

Nu orice sfat este bun pentru tine. Sau nu orice sfat se aplică la toată lumea. Însă ai libertatea să alegi și să încerci dintr-o multitudine, de la oameni pregătiți. Oferă-ți șansă de mai bine pentru familia ta. Schimbarea începe tot timpul de la tine, nu de la partener. Pe partener nu-l poți schimba tu, ci numai Dumnezeu. Însă la tine poți lucra tu. Tu te cunoști cel mai bine. Roagă-te lui Dumnezeu să-ți dea înțelepciune să vezi ce e greșit la tine, și cum poți să participi ca atmosfera din familia ta să fie una cât mai plăcută.

Te așteptăm la conferințele Agape alături de prietenii și cunoscuții tăi! Începe lupta pentru mai bine în familia ta acum!

 

Cristina Turbuțan

Leave a Reply