fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
Daca vrei sa fii o nora iubita

Dacă vrei să fii o noră iubită…

Ca oricare altă relație, cea dintre noră și soacră se construiește în timp, are suișuri și coborâșuri, piedici și împliniri, dar atunci când ambele parți își fac partea, avantajele sunt pentru întreaga familie!

M-am gândit la câteva sfaturi pe care i le-aș da fiicei mele în această privință:

 

1. Fii credincioasă! 

Nimic nu înfrumusețează mai frumos o femeie decât credința ei, curată și statornică. O astfel de noră este o garanție pentru un viitor fericit. Chiar dacă soacra nu te simpatizează foarte tare la început, felul tău credincios o va „înmuia” în timp și vei fi prețuită pentru credința ta, negreșit!

 

2. Respectă-ți soțul!

Nu-l jigni și nu-l umili în fața nimănui, dar mai ales a mamei lui. Inima ei se frânge dacă aude din gura ta vorbe umilitoare sau nerespectoase. Chiar dacă ai fi îndreptățită să i le spui, discută cu el nemulțumirile tale și n-o implica pe soacra într-un conflict care va face rău tuturor.

 

3. Fă-ți datoria de mamă și soție!

Ai grijă de copii, de soț, gătește, îngrijește-te de casă cum poți mai bine și mai frumos. Felul în care o faci spune multe despre mama ta și felul în care ai fost crescută de ea.

 

4. Respectă-ți soacra!

Este mama soțului tău, femeia care l-a crescut și educat ca tu să te bucuri azi de un soț bun. Nu-i vorbi de sus și n-o umili cu glume nepotrivite sau priviri tăioase. Poartă-te cu ea cum te-ai purta cu mama ta, cu dragoste și prietenie. Adu-ți mereu aminte că vei fi la rândul tău soacra și într-un fel sau altul toate vorbele și faptele tale de astăzi se vor întoarce împotriva ta.

 

5. Nu profita de bunătatea ei.

Apelează la ajutorul ei doar când ai nevoie, pentru a nu fi o povară și motiv de întristare. Fiecare familie are mersul ei, fiecare om se află într-o etapă a vieții. Doar pentru că are mai mulți ani decât tine, nu înseamnă că viața ei s-a sfârșit și nu mai are altceva de făcut. Ca femeie, te simți puternică și împlinită dacă reușești să-ți ții casa singură, fără prea multe ajutoare.

 

6. Fii atentă cu ea!

Orice femeie, indiferent de vârstă, își dorește mici lucruri care să o bucure: o tigaie, o eșarfă, o floare; află ce își dorește și surprinde-o. Bucuria dăruirii te va umple și pe tine cu o stare de bine.

 

7. Mulțumește-i!! Sincer și cu toată inima!

Mai ales când ai parte de ajutorul ei constant. Adu-ți mereu aminte că nu e datoare să o facă, ci din dragoste pentru familia voastră, se lasă pe ea și pune umărul că vouă să vă fie mai ușor.

 

8. Încurajează relația soțului tău cu ea!

Amintește-i să o sune din când în când, să-i mai ducă o floare sau să-i facă vreun serviciu, fără ocazii speciale.

 

9. Educă-ți copiii cu toată seriozitatea și responsabilitatea misiunii de mamă!

Pune în creșterea lor toată puterea și imaginația ta, pentru că nu este bucurie mai mare decât a avea urmași vrednici și sănătoși, nu doar fizic, ci și sufletește.

 

10.Tratează-ți mama și soacra la fel! 

Când te căsătorești, mai câștigi o mamă așa că nu face diferente (prea mari) între ele, ci poartă-te cu amândouă cu aceeași atenție și dragoste. Nu lua pentru una orhidei și pentru cealaltă papădii.

 

Dragi soacre care citiți aceste rânduri, dacă sunt și alte lucruri pe care o noră le poate face pentru a crește dragoastea voastră, lăsați în comentarii și noi, cele tinere, le vom pune în practică!

 

CuibulAncutei

Leave a Reply