fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
Dacă eu am greșit

Dacă eu am greșit?

3 Motive pentru care nu ar trebui niciodată să te oprești din „a crește” ca și părinte

Câteodată, ca și părinte, este foarte simplu sa te convingi că tu ai întotdeauna dreptate și cei din jur greșesc. Vedem acest șcenariu pe social media atunci când opiniile diferă, și atunci izbucnesc artificii pentru că nimeni nu este dispus să încerce să înțeleagă lucrurile dintr-o perspectivă diferită de cea personală. Dar pericolul este că prin felul acesta de a gândi, în special când vine vorba de parenting, putem să ne înșelăm singuri atunci când încercăm să ne închidem mintea în fața ideilor și opiniilor celorlalți.

„Persoana care vrea sa continue sa crească va fi mereu o persoană care este dispusă să învețe, si asta se aplică în special părinților.” Creșterea și evoluția prea puțin își au locul într-un mediu izolat. Există persoane care deja au trecut prin experiența ta și știu prin ce treci și au găsit metode de succes pentru a reuși. Deci, ești dispus să înveți? Ești deschis ideilor celor din jurul tău pentru a te ajuta în viața ta de părinte? Vă prezentăm trei modalități practice pentru a nu te opri din evoluat:

  1. Întreabă

Caută sfatul și punctul de vedere al altora. V-a trebui să întrebi mai mulți părinți sau să cauți un mentor care deja a crescut copii, sau chiar ceva mai simplu, precum să participi la un curs de parenting sau să cumperi o carte care vorbește despre asta.

Ca să devii o persoană și un părinte mai bun trebuie să fii dispus să ceri ajutor și să cauți oportunități pentru a evolua. Personal, citesc mereu articole pentru părinți și întreb pe alții cum au reacționat în anumite situații și ce ar fi făcut diferit dacă ar mai avea o a doua oportunitate.

  1. Ascultă

Odată ce ai întrebat, fii dispus să asculți observațiile care ți se fac și sugestiile care ți se oferă. Principiul este simplu – nu cere sfaturi dacă nu ești dispus să le urmezi mai apoi. Deci, atunci când vei auzi adevăruri dure pe care cu greu le vei înghiți, învață să îți calci mândria și să le faci față ca un adult ce dorește să se corecteze pentru a ajunge la rezultatul dorit.

Citește și: Cum știi când trebuie să spui „NU”?

  1. Aplică

Odată ce ești disponibil să ceri ajutor și să asculți sfaturile oferite, vine partea grozavă! Trebuie să cântărești informațiile adunare și să le aplici acolo unde trebuie. Și dați-mi voie sa va spun că sfaturile acestea nu se aplică în aceeași măsură la fiecare. Așa că, nu te avânta în aplicarea unei metode care nu se aliniază cu valorile tale personale și cu nevoile individuale ale copilului tău.

În Proverbe, cartea înțelepciunii, Solomon afirmă că „biruința vine prin marele număr de sfetnici” (11:14). Atunci când primești sfaturi pentru parenting, începe prin a aplica măcar una din multele lucruri care ți-au fost împărtășite. Pentru mine personal, regula aceasta este foarte folositoare.

Deci, esti deschis posibilității că poate și tu ca părinte greșești? Vrei să devii mai bun pentru binele copiiilor tăi?

Leave a Reply