fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
Cum mă pregătesc anul acesta de Valentine`s Day

Cum mă pregătesc anul acesta de Valentine`s Day?

În dimineața aceasta, după ce mi-am dus copiii la grădiniță, am mai zăbovit 10 minute cu mămicile de vorbă. Gândul meu era să discutăm despre subiectele îngrijorătoare pentru părinți în această perioadă, despre gripă și răceli. Însă ele erau preocupate de alte lucruri. Și anume:

Voi cum vă pregătiți anul acesta de Valentine`s Day?

Cum am putea să-i surprindem pe soții noștri? Cum am putea să facem din 14 Februarie o zi specială și în acest an. Am strâns câteva idei, și mă gândeam să le împărtășesc și cu voi. Poate vă ajută. 😉

După cum ziceau ele, pentru bărbați este mai ușor. Cu niște flori și o ciocolată în formă de inimioară rezolvă în fiecare an problema. Însă noi, ce facem? Cum să reușim să-i surprindem? Iată câtva idei:

  1. Tort în formă de inimioară de Valentine`s Day, făcut de voi, de casă

Ceva simplu, nu trebuie să vă complicați. Dacă nu sunteți prea pricepută, puteți să cumpărați un blat de tort rotund, îl decupați, îl însiropați, îi puneți o cremă de frișcă, nutela sau ce vă place, îl decorați cu niște căpșuni și gata tortul. Dacă aveți copii, puteți să-i implicați și pe ei. Va fi un adevărat deliciu să pregătiți împreună. În plus, vor vedea practic, cum mami îi pregătește surprize frumoase lui tati, pentru că îl iubește. Peste ani și ani, vor face și ei la fel cu partenerii lor.

  1. Reînnoiți-vă legământul căsniciei în fiecare an

Știți faza aia cu legământul care o au americanii? Chiar când sunt la biserică și îi cunună preotul, ei trebuie să-și facă singuri promisiuni: „Eu, Alexandra, te iau pe tine, Viorel, de soț, să-mi fii alături la bine și la greu și promit să…….” și vine un lung șir de promisiuni care cu siguranță sunt spuse din suflet și întăresc încrederea celor doi, unul în celălalt. Dar, din nou zic, ne ia valul, și mai uităm. Contează să ne amintim aceste promisiuni. Dacă simți că ai păcate care trebuie să i le mărturisești, nu ezita. Mergi întâi la duhovnic, spovedește-te înaintea lui Dumnezeu, El este primul care trebuie să-ți dea iertarea, apoi nu ezita să i le împărtășești și lui. Atât de mult bine face să comunici că realizezi că ai greșit în unele situații față de el, că ai fost poate egoist(ă)…

Citește și: Cea mai frumoasă declarație de dragoste

  1. Vizionați împreună filmarea nunții voastre!

De câte ori ați văzut filmarea nunții voastre de când sunteți căsătoriți? Știu prieteni care sunt căsătoriți de ani de zile, și nici măcar o dată nu au vizionat, nici singuri, nici separat filmarea nunții lor. Vă puteți aminti și retrăi momentele frumoase de atunci, oamenii dragi care v-au fost alături, sfaturi bune care le-a spus preotul în predica de la Biserică.

Noi suntem căsătoriți de 10 ani, și mă bucur de fiecare dată când soțul meu îmi zice: „Au trecut 10 ani și tu îmi pari acum mai frumoasă; (după 2 nașteri și câteva kilograme în plus :D). Nu știu cum se face dar parcă în fiecare zi te descopăr mai mult, iubirea noastră crește.” Pare rupt de realitate, însă vă spun, cei care investesc în iubirea lor, zilnic, nu au cum să meargă într-un regres.

  1. Jocuri pentru cupluri

Dacă aveți o gașcă mai mare de prieteni, familiști, puteți pregăti o seara specială împreună. O seara de jocuri pentru cupluri, o seară a declarațiilor, poate o seară în care să vă împărtășiți unii altora poveștile voastre de dragoste. Necesită un pic de efort, însă poate fi ceva unic, deosebit. Puteți chiar să mâncați spre final ceva împreună, sau în cupluri de câte doi. Apoi, spre seară, fiecare merge la el acasă și își dedică restul timpului doar partenerului.

  1. Planifică o seară de relaxare la un bazin de înnot sau SPA

Este un lucru de care, cu siguranță, puțini se bucură. Nu este atât de costisitor, însă după atâta muncă și alergare zilnică, o baie bună și un masaj în compania persoanei iubite te poate încărca pozitiv.

  1. O noapte albă de Valentine`s Day

Ce este deosebit în noaptea de Revelion de stă lumea până tărziu și se bucură? Sărbătoriți ceva anume, se face ceva anume în zonă, mai mult decât articifii?

Îmi plac serile de Revelion pentru că sunt printre puținele din an în care nu te mai gândești că e târziu și trebuie să-ți culci copilul, și tu trebuie să te culci că e târziu și să nu fii obosit a doua zi. Într-un cuvânt îmi place relaxarea care o simt vis a vis de ora de dormit. Deci în acea seară pot să uit cât e ceasul și să mă bucur. Cu familia, cu prietenii la o cabană, poate doar acasă cu soțul și copiii.

Ce-ar fi să faceți asta și de Valentine`s Day? Oricum, anul acesta cade vinerea, sâmbătă nu merge nimeni la lucru. Deci, enjoy! 😉

Citește și: 10 idei pentru o escapadă romantică

  1. Scrie-i o scrisoare/felicitare în care să-ți exprimi sentimentele față de el

Poate părea demodat, însă vă, zic, MERITĂ! Cuvintele scrise rămân și pot aduce alinare în clipele când sunteți departe unul de celălalt. Am scris aici un articol unde vorbesc mai mult despre scrisorile de dragoste, în special.

  1. Pregătește o seară în doi, acasă

Dacă ai idei să gătești ceva bine, dacă nu, comandă o pizza sau ceva ce vă place, pune niște lumânări, caută un film bun pentru familie. Cumpără ceva dulce care de obicei nu cumperi, din diferite motive. Fie că ți se par dulciuri de copii, fie că nu ți se par atât de sănătoase. Din când în când e ok să mai faci excepții. Pe www.filmecrestineonline.ro am găsit o grămadă de filme bune, pentru familii. O seară relaxantă nu strică nimănui.

 

Voi, ce alte idei mai aveți? Vă rugăm să le împărtășiți cu noi în comentarii! Mulțumim!

 

Cristina Turbuțan

Leave a Reply