fbpx

Crizele de isterie ale copilului. Ce FACEM?

In cele ce urmeaza Organizatia Agape va prezinta un articol despre crizele de isterie ale copiilor si solutii practice pentru noi, parintii.
crize isterie copii

Crizele de isterie ale copilului. Ce FACEM?

Nici bine nu ai intrat in supermarket ca au inceput crizele de isterie. “Vreau lucrul respectiv!” Si nimic altceva nu-l intereseaza..stie ca, cu cat va face mai mult zgomot, cu atat mama va fi constransa sa faca ce vrea el.

Ce facem? Le oferim copiilor ce vor, ca sa nu ne facem de rusine?

E grea intrebarea, si raspunsul e si mai greu…

1. Primul pas cu siguranta este sa ne calmam si sa cerem calauzirea lui Dumnezeu.

Parintele Stelian Tofana ne invata: “Daca incercam sa umblam cu Dumnezeu zi de zi el ne poate calauzi sa actionam cum este cel mai intelept”, in conferinta pentru familii cu tema: Mai pot fi educati copiii? Mai sunt parintii un exemplu?

 

2. Nu va ganditi la ce vor spune ceilalti.

Ignorati-l, dati-i cat mai putina atentie posibil. Tineti-l in brate, daca e necesar, pentru a preveni eventualele accidentari sau distrugerea locului in care sunteti. Parasiti magazinul daca criza continua si nu reusiti sa-l calmati. Cand s-a linistit, explicati-i copilului ca veti continua sa plecati dintr-un magazin ori de cate ori are acest comportament. Recompensati comportamentul civilizat fara insa a-i da un obiect anume. Este suficient putina atentie, putin timp petrecut impreuna cu copilul. Foarte important: inainte de a intra intr-un magazin, explicati-i copilului ce aveti de cumparat si ca nu o sa-i tolerati nici o criza, ca veti parasi magazinul imediat ce incepe sa se comporte necorespunzator.

Leave a Reply