fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
Chemarea lui Hristos adresată femeii

Chemarea lui Hristos adresată femeii!

Ce înseamnă să fii femeie? Care este menirea femeii? Mai presus de ceea ce așteaptă societatea, care este așteptarea lui Dumnezeu de la femeie? Dorim să vă încurajăm pe dumneavoastră – femeile secolului XXI – să vă asumați menirea în lumina așteptărilor lui Dumnezeu! Dați Cezarului ce este al Cezarului, dar și lui Dumnezeu ceea ce este a lui Dumnezeu!

Traian Dorz scria în cartea Scumpele noastre surori, tipărită recent la editura Oastea Domnului, Sibiu, (2010, p. 177), următoarele:

Poate ești o fecioară tânără şi vraja păcatului lumii îți dă târcoale. Chipul blestematei frumuseți vinovate începe să-ți placă. Dezbrăcămintea modei satanice te ispitește și pe tine. Petrecerile stricătoare de suflet te cheamă. O, suflet neștiutor încă de toată otrava acestora, vino la Hristos! Smulge-te din vraja ademenitoare a păcatului, a diavolului și aleargă la Crucea și dragostea lui Iisus, Care te va salva de moartea aceasta și de cea veșnică! Cazi în genunchi la picioarele Lui și strânge-te tremurând lângă căldura și siguranța Sânului Său salvator și ocrotitor! Hristos îți va salva trupul de pângărire. Sufletul de ruină. Și viața de nefericire. Hristos Singur te va face fericită. Iar tu Îi vei fi recunoscătoare veșnic și veșnic.

Poate ești logodnică, ori soție, ori mamă. Dacă L-ai aflat pe Iisus Hristos, atunci ești binecuvântată și vei afla toată fericirea inimii tale urmând în totul Cuvântul Său și pilda sfintelor femei, la care ești îndemnată mereu să privești. Şi ești tu însăți în cea mai fericită stare când vezi că îi poți face fericiți pe cei din jurul tău. Dar dacă încă nu L-ai aflat pe Hristos, tu oricât ai vrea, nu poți fi fericită. Nici nu-i poți face fericiți pe ai tăi.

Citește și: Supunerea față de soț. Înjisire sau dăruire?

De aceea, vino la Iisus! Predă-ți viața în slujba Lui cu legământ iubitor de credință, pentru ca Sângele Crucii Lui să-ți șteargă păcatele trecutului tău lumesc! Să-ți dea putere prezentului tău hotărâtor, și să-ți dea fericire viitorului tău luminos, împodobind crucile alor tăi, însăși crucea ta ți-o acoperi cu lumină și cu iubire.

Sau poate ești o femeie amărâtă, un suflet singuratic, bolnav și slab. O soție părăsită… O mamă văduvă… O bătrână care nu mai are pe nimeni… O, Hristos a venit tocmai pentru astfel de suflete amărâte. Chiar dacă nu mai ai pe nimeni, crede că Hristos te iubește și că El vrea să te alipești de El cu toată puterea inimii tale!

Dacă încă în viață n-ai cunoscut fericirea, nici de fată, nici de soție, nici de mamă, în Hristos poți afla acum o fericire nespus mai mare decât toate acestea la un loc.

Deci vino la Hristos! Crede în El și în puterea Crucii Lui! Primește dragostea Lui și dă-i în schimb dragostea ta! Aceasta va aduce peste crucea ta goală și amară cea mai strălucitoare și mai bogată cunună, din cei mai bogați trandafiri duhovnicești. Din fericirea pe care o va revărsa Hristos în inima ta, vei avea putere apoi să cauți a pune o floare fericită la crucea oricărui nefericit pe care îl vei întâlni.

Citește și: Ce facem când copilul nostru nu mai vrea să vină la biserică?

Caracterul Mântuitorului Iisus Hristos și toate darurile pe care El le-a adus lumii nu sunt doar pentru unii, ci pentru toate ființele umane! Iisus este și modelul desăvârșit al femeii creștine, precum și Singurul care îi poate oferi împlinirea desăvârșită.

Stimată cititoare, fă-ți timp să contempli caracterul Lui Iisus pe paginile Sfintei Scripturi. Vei fi uimită văzând cum se schimbă viața ta trăind ca și El (cf. 1 In. 2, 6). Fă-ți timp, de asemenea, să-L inviți în viața ta rugându-te, iar apoi împărtășindu-te din potirul Sf. Euharistii. Dacă te vei strădui să faci acest lucru cu o deplină sinceritate, răsplătirea Sa nu va întârzia să apară. Deodată vei descoperi cum pacea și împlinirea te cuprind, iar această stare se va revărsa în relațiile tale. Toți cei cu care interacționezi vor aprecia blândețea ta, modestia ta și tot ceea ce Iisus va schimba în tine.

Vă dorim să-L aveți pe Mântuitorul Hristos în viața dumneavoastră!

 

Sursa foto: www.telegraph.co.uk

Leave a Reply