fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
Cele mai bune metode a pretrece timp cu copiii

Cele mai bune moduri de a petrece timp cu copiii, când suntem ocupați

Cel mai important lucru pentru un părinte este să petreacă timp cu copiii. Așa le poate demonstra că îi iubește. Să găsești timp pentru copii devine dificil atunci când programul devine tot mai încărcat sau solicitările de la locul de muncă cresc. Atunci când trebuie să pleci de acasă pentru o perioadă mai mare de timp, cum poți petrece timp cu copiii și să le arăți cât de mult ții la ei?

Iată câteva moduri în care petrec timp cu copiii când sunt ocupat:

Luați-i la locul de muncă

Uneori, am putut să-mi iau copiii la locul de muncă. Am reușit să petrec un timp cu ei acolo. Totuși, îmi dau seama că aceasta nu e o opțiune pentru toată lumea. Depinde ce job ai. Dacă ai un job care necesită o foarte mare atenție sau concentrare, s-ar putea că nu este o idee bună să iei copilul cu tine.

Întrebați-i ce doresc să facă

Când ajung acasă, mai ales atunci când am fost plecat pentru o perioadă de timp, trebuie să întreb pe fiecare dintre copiii mei ce este important pentru ei. Îi întreb ce vor să facă împreună cu mine. Chiar dacă nu este așa de amuzant pentru mine, faptul că fac acel lucru pentru copii este ceva special. Spre exemplu să merg la Mc Donald`s Cheese nu este primul lucru pe care aș alege să-l fac când mă întorc dintr-o călătorie, dar este important pentru ei. Poate fi să ieșim în curte, să ne jucăm cu mingea, să alergăm sau să-i dau în leagăn. Țineți minte, nu trebuie să fie ceva ieșit din comun, ci să descoperiți ce este important pentru ei. Când vă veți concentra pe acest lucru, veți reuși să creați o conexiune puternică cu copiii voștri.

Citește și: Dezvoltarea copiilor

Profitați de timpul petrecut în mașină

Mult timp petrecem astăzi în trafic. Poate părea un timp mort, însă dacă te organizezi un pic poate fi un mare caștig pentru tine și familia ta. Dacă aveți drum comun, ai putea folosi timpul să povestiți, cum a fost ziua, amintiri din copilărie, despre știință, animale, sau orice alt lucru vă face plăcere.

SFAT: Caută tot timpul ca, după socializarea obișnuită (cum a fost azi la școală, ce ai învățat, ai mâncat sandvishul, etc) să povestiți ceva educativ, poți să-l înveți ceva, sau să jucați jocuri de cuvinte care vă pot dezvolta vocabularul. Sau puteți să vă exersați engleza.

 

Voi ce alte metode mai aveți?

Leave a Reply