fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
Cel mai deosebit mărțișor de 1 Martie

Cel mai deosebit mărțișor de 1 Martie

În fiecare an, în apropierea datei de 1 Martie este mare forfotă. Străzile se umplu de standuri cu flori, cadouri și mărțișoare. Bărbații caută lucruri unice și deosebite cu care ar putea să impresioneze. Și totuși e greu uneori. Femeile sunt greu de mulțumit. Ce e de făcut?

O prietenă mi-a povestit următoarea întâmplare:

„Când m-am îndragostit de soțul meu, el se străduia să mă impresioneze cu fel de fel de cadouri, de ziua mea, de Paște, De 8 Martie, de Crăciun. Nu rata nici o ocazie. Eu eram un om simplu și strângăreț. Nu aș fi vrut să îmi cumpere o grămadă de cadouri care poate nu-mi foloseau. Ci aș fi vrut amintiri care să rămână.

Mama mea avea undeva pe un dulap o cutie cu amintiri. Fotografii și felicitări care și le scria cu tata. Își scriau declarații de dragoste frumoase și cât de mult se prețuiesc. Când se certau, sau simțea că nu o mai prețuiește, mergea la cutia cu amintiri și i se înviora fața citind din frumoasele cuvinte. Apoi își zicea: Este doar încărcat de atâtea obligații și responsabilități. Îi va trece. Știu că mă iubește. O încărca pozitiv să revină la acea cutie. Reușea să treacă mult mai ușor peste momentele grele.

M-am străduit mult să-i spun soțului meu că îmi plac felicitările și că aș vrea să-mi ofere felicitări. Însă lui i se părea un gest prea mic. Vroia să-mi ofere mai mult. Într-o zi mi-a venit o idee. Am zis să încep să-i ofer eu, lui, felicitări, iar apoi îmi va oferi și el, mie. Și așa a fost. Nu a durat mult și au început să-i placă și lui. Îmi amintesc și acum prima felicitare. Erau cuvinte frumoase de dragoste, pe care mi le spunea de obicei, dar scrise pe hârtie, parcă arătau altfel. Apoi mi-am dat seama că are efect terapeutic. Se pune pe el în postura de a se gândi cu drag la mine și să-mi scrie de ce mă prețuiește, iar pe mine mă făcea să mă simt valoroasă în ochii lui.”

Dragi bărbați și soți, nu știu cum stați cu inspirația în acest moment. Poate părea demodat, dar vă spun: GÂNDURILE AȘTERNUTE PE HÂRTIE RĂMÂN și pot face mai mult decât cel mai scump mărțișor, pe care soția îl va pune într-o cutie și la anul îl va dărui mai departe. Că ce-ar putea să facă cu atâtea mărțișoare?

Vă încurajez să cumpărați o felicitare frumoasă cu mărțișor și să îi scrieți ce simțiți. Va fi impresionată. Și îți va mulțumi!

 

Cristina Turbuțan

Leave a Reply