fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
Cei mai fericiti 3 oameni din lume

Cei mai fericiți 3 oameni din lume!

De ce unii oameni se pare ca au succes în toate relațiile, în timp ce alții par că se chinuie? Și de ce cei care au succes în relații par să fie cei mai fericiți oameni pe care îi vei întâlni vreodată, iar cei care se chinuie, adesea, nu sunt fericiți? Este vreo „rețetă secretă“ în ceea ce privește relațiile pe care primul grup de oameni o știu și o urmează, dar ceilalți nu o știu?

 

Cred că sunt 3 ingrediente secrete care te ajută să ai succes în relații. Și cei care le stăpânesc, au o viață foarte fericită. Aceștia sunt 3 dintre cei mai fericiți oameni din lume:

 

  1. Cei care iartă

Aceasta este o persoană care face o alegere corectă… să ierte. În cartea “ De ce să iert?”  un tânăr ofițer de poliție este împușcat de un adolescent în Central Park. Ca urmare a incidentului, care l-a lasat paralizat, el a spus: „L-am iertat pentru și cred că singurul lucrul mai rău decât a fi împușcat în coloană, ar fi fost să cultiv răzbunarea în inima mea.”

Ai două garanții în viață: vei fi rănit de alții sau alții vor fi răniți de tine. Din această cauză puterea de a ierta trebuie să existe în fiecare relație apropiată pe care o avem. Să alegi să ierți este opțional, dar să suporți consecințele neiertarii nu este.

Citește și: 4 tipuri de investiții în copiii tăi

“A ierta înseamnă a elibera un prizonier. Apo vei descoperi că prizonerul erai tu.” -Lewis B. Smedes

  1. Cei care uită

Aceasta este o persoana care refuză să fie caracterizată de trecul ei. Lasă trecul în trecut. Nu pentru că nu pot cu adevărat să uite ce s-a întâmplat în trecut, ci pentru că aleg să se concentreze asupra vieții ce urmează. Aleg să trăiască din nou, să iubească din nou, să aibă încredere din nou, în ciuda necazurilor din trecut.

„Uitarea nu schimbă trecutul, dar largește viitorul.”- Paul Lewis Boese

 

  1. Cei care renunță

De regulă acestea sunt persoane care vor să acorde o a doua șansă. Un exemplu bun este Viorel. În februarie 2007, Viorel și familia lui au fost loviți de un șofer de 17 ani, beat. Copii lui de 11 și 9 ani au fost omorăți pe loc iar soția însărcinată și-a dat ultima suflare câteva minute mai târziu. Viorel era grav rănit și incapabil să se miște. Dar, înainte ca salvarea să sosească, a spus că a avut un gând: „Oricine a făcut asta îl iert. Nu îmi pasă de circumstanțe, îl iert.” Și până în ziua de azi l-a iertat public pe tânărul care i-a ucis familia și chiar are o relație cu el.

Citește și: Doar 8 motive să crești copii

Cei care pot renunța, aleg voluntar să renunțe la dorința de a pedepsi cealaltă persoană. Refuză să aibă resentimente sau să trăiască în trecutul care doare. Aceasta este persoana care a găsit libertatea prin iertare. Pentru că renunțând și iertând suntem cei mai buni. În timp ce ceilalți sunt în momentul lor cel mai rău.

“Tată, iartă-i căci nu știu ce fac.” -Isus din Nazaret

Nici o persoană nu este fericită prin simplul fapt că are o viață ușoară și lipsită de probleme. De fapt, oamenii care au suferit cel mai mult sunt cei mai fericiți. De ce? Pentru că au ales asta. Necazurile sunt parte din viață, în special în familie. Dar și fericirea poate fi, dacă alegi să fii unul din cele trei tipuri de oameni.

Leave a Reply