fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
cea mai frumoasa declaratie de dragoste

Cea mai frumoasă declarație de dragoste

Ea îl strigă pe el prin casă: “Preiubitul meu”, iar el, după 60 de ani de căsnicie încă o numește „Mireasa mea”. O dragoste care pare ireală în timpurile noastre.

Oare care este secretul? Cum reușesc?

Nu demult am fost în vizită la bunicii mei la țară. El 92 de ani, ea 87. Doi bătrânei simpatici cu frică de Dumnezeu și cu inimi mari. Oameni care au trecut prin multe în această viață. Încercări, dureri, pierderi și suferințe, însă pe toate le-au depăşit ținându-se de mână, iubindu-se și sprijinindu-se unul pe celălalt. Au învățat să fie glumeți și să ia lucrurile așa cum vin. Ca din partea lui Dumnezeu. Fără prea multe de ce-uri, întrebări, stres sau răzvrătiri.

Au investit în oameni și în relații.

Au înțeles că toate celelalte lucruri sunt trecătoare. Și-au învățat copiii principiile lui Dumnezeu, iar acum privesc împliniți către cei ce le poartă numele. Copii, nepoți și strănepoți. Și sunt destul de mulți la număr. Sunt oameni care au avut bucuria să aibă un model bun în viață. Nu e nevoie de multă cultură, sau de multă școală ca să fii om. Să iubești și să dăruiești iubire. Contează doar să ai inima deschisă pentru oricine.

Au iubit și au iertat.

Și cu siguranță în 60 de ani de căsnicie au fost câteva greșeli de iertat. Suntem oameni și suntem supuși greșelii. Important este să ne putem smeri. Iar apoi să uităm și să iubim. Așa cum a făcut Iisus. Nu putem avea așteptarea ca cel de lângă noi să fie perfect. Doar Iisus a fost perfect.

Au știut când să tacă și când să vorbească.

Asta e o artă ar zice mulți. Care e destul de greu să poți să o stăpânești. Vă zic un lucru însă: niciun om de pe lumea asta, nici toată psihologia din lume nu-ți poate spune care este momentul cel mai potrivit să-i spui ceva soțului/soției ca el/ea să te înțeleagă și să reacţioneze. Asta doar Dumnezeu o poate face. El îți dă timpul și momentul. El îți dă cuvintele. Iar faptul că te străduiești să trăiești după voia lui te va ajuta să ai o atitudine cât mai potrivită în situațiile ce le întâmpini.

Au știut să se smerească și să-și ceară iertare.

Au făcut asta și atunci când li s-a părut că nu ei au greșit. De multe ori ni se pare că noi facem totul bine și doar ceilalți greșesc. Vedem paiul din ochiul vecinului și ignorăm bârna din ochiul nostru.

 

Deci până la urmă care e secretul? Ai primit câteva dintre răspunsuri?

Te invit să ne scrii. Să ne spui care este secretul longevității relației tale. Chiar dacă ai poate doar 5 ani de căsnicie. Crede-mă, în ziua de astăzi și asta a ajuns să fie o performanță.

 

P.S. Nu uita să-i faci un compliment soției/soțului astăzi. Sigur îi va aduce zâmbetul pe buze.

 

Cristina Turbuțan

Leave a Reply