fbpx

Ce poate face IISUS PENTRU FAMILIA TA

ce poate face iisus pentru familia ta

Ce poate face IISUS PENTRU FAMILIA TA

Că Iisus a fost o persoană istorică este de necontestat. Se văd dovezile cronicilor vremii sale, nu doar ale apostolilor scriitori de evanghelii ori epistole.

Că Iisus a fost fiul lui Dumnezeu pe Pământ este de argumentat. Aici intervine Învierea – miracolul pe care nu l-a mai experimentat niciun întemeietor de religii. Şi martiriul a zecii de mii de creştini care au fost dispuşi să moară, nu pentru o idee, ci pentru o persoană – Adevărul.

Dar că este Iisus un Dumnezeu implicat în familia ta este de explicat. Permite-mi să îţi spun de ce şi cum.

În primul rând, dacă El a putut influenţa viaţa familiilor din Palestina secolului I înseamnă că poate să aducă beneficii enorme şi în viaţa familiilor din România secolului al XXI-lea.

Biblia ne confirmă aceasta. Iisus a binecuvântat nunta unor tineri din localitatea Cana Galileii. A soluţionat o problemă care putea ruina evenimentul – lipsa vinului. Pentru că El este bucuria mirilor. El poate binecuvânta nunţile de azi.

Apoi, a vindecat pe soacra sfântului apostol Petru şi pe fiica unei femei cananeence. Acestea ne vorbesc despre puterea lui Hristos asupra trupului uman. El este interesat ca cei care suferă din familia ta să nu mai sufere. De cei ce plâng să nu mai plângă. Dar pentru asta e nevoie de rugăciune.

Mai mult chiar, Iisus a înviat din morţi pe fratele Mariei şi al Martei – Lazăr, pe fiul unei văduve din Nain şi pe fiica unui lider religios pe nume Iair. Învierea – minunea minunilor ne arată că Iisus este Dumnezeul vieţii şi că îi restituie pe cei dragi alor lor atunci când voia lui hotărăşte. Sigur, ne este greu să ne imaginăm că toate acestea mai sunt valabile astăzi. Şi, congruenţi cu realitatea, trebuie să recunoaştem că nu mai (prea) există astfel de poveşti frumoase. Totuşi, Iisus este direct interesat de binele familiei tale.

În al doilea rând, motivul pentru care lui Iisus îi pasă de familia ta se concentrează în jurului Iubirii.

El este Dumnezeu şi Dumnezeu este iubire. El nu doar are, El este iubire. De aceea natura lui este să iubească. Starea de iubire este mai mult decât ontologic legată de divinitate. Este divinitatea însăşi. Ce iubeşte? Ceea ce a creat! Pe om. Dar ce a mai creat Dumnezeu? Prima instituţie din lume – căsnicia. Şi prin extensie, familia. De aceea iubeşte familia pentru că a instituit-o. În Eden. Desigur, aceste argumente logice se pot construi doar pe temelia credinţei, însă ele sunt îmbrăţişate de cele mai luminate minţi ale lumii, cât şi de cei mai modeşti dintre oameni. Undeva pe plaja dintre mulţime şi genii te afli şi tu. Ai încredere! Iisus iubeşte familia ta.

În al treilea rând, ce poate face Iisus pentru familia ta înseamnă enorm!

El poate şi vrea să restabilească pacea (cf. Sf. Ev. după Ioan 14:27 – Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu.) în familiile în care soţii sau părinţii şi copiii se află în conflict. În acest deceniu, după datele de la INS, o căsătorie din patru se prelinge pe treptele tribunalului în România. O, dacă s-ar înălţa pe treptele Bisericii, avocaţii nu ar mai (prea) avea de lucru. Dar poate nu ai ajuns aşa departe. Încă nu s-a pronunţat cuvântul „divorţ” în familia ta. Foarte bine! Cere-i lui Dumnezeu să te ajute să spui Stop! înainte ca cearta să degenereze în violenţă. El este pacea voastră!

El poate şi vrea să ofere viaţă adevărată, viaţa din plin (cf. Sf. Ev. după Ioan 10:10 – Eu am venit ca oile viață să aibă și din belșug să aibă.) pentru că este originea vieţii şi sensul acesteia. Iar experimentarea ei se resimte în frumuseţea rugăciunii. Cine nu vrea să trăiască la superlativ? Divizia consumismului de dincolo de perdelele de fum ale centrelor comerciale sau ale agenţiilor de fericire vă promite viaţa la superlativ. Însă, ea nu există în lucrurile create, ci în Creator. Căutaţi-l pe El şi veţi dobândi viaţa după care tânjiţi.

El poate şi vrea să vă însoţească prin greutăţile vieţii pentru că vrei, nu vrei, ele vin. Obstacolele sunt doar jaloanele lui Dumnezeu care îţi arată calea de urmat în viaţa de familie. Dacă acestea te apropie de Iisus (cf. Sf. Ev. după Matei 11:28 – Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi.) atunci ai luat decizia înţeleaptă. Un accident, o internare, un şomaj, o trădare sau alte dificultăţi sunt mai uşoare când sunt depăşite împreună cu Iisus. În fond, El le-a biruit pe toate. Drumul lui nu s-a oprit la cruce, nici în mormânt, ci prin Înviere a luminat orizontul Înălţării! Şi Calvarul familiei tale este domol împreună cu El. Ba chiar drumul din valea plângerii se transformă într-o plimbare de seară premergătoare odihnei binemeritate. Îţi doresc călătorie sprâncenată!

Iisus Hristos poate face totul pentru familia ta!

Îi vei cere sprijinul?

Gabriel Braic, 03.04.2018

Leave a Reply