fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
Casatorie de o zi sau de o viata

Căsătorie de o zi sau de o viață?

În ultimii ani s-a mediatizat destul de mult această idee a căsătoriei de o zi pe data de 14 Februarie – Ziua îndrăgostiților la români. Sau ziua în care se ia în râs o taină așa minunată și sfântă cum este căsătoria.

Una din prelegerile părintelui Stelian Tofană din anul 2016 are acest titlu extrem de sugestiv. „Căsătorie de o zi sau de o viață?”. Merită ascultată! Personal am extras multe principii pentru viața de familie.

Orice relație se cladește în timp cu multă grijă, atenție și dedicare.

Avem așteptarea de multe ori ca lucrurile să meargă de la sine. Însă nu e așa. Ce mașină merge dacă nu îi pui permanent motorină? Apoi merge dacă nu este cineva care să o ghideze?

Să luăm acest exemplu: mașina și cel ce o conduce.

Ce treabă are asta cu relația dintre soț și soție? Păi are. Să vedem.

1. Ce ar fi motorina/benzina în acest caz?

Florile, gesturile frumoase, un compliment un zâmbet, încredere, respect, apreciere… și încă multe altele. Toate făcute la timpul lor și neapărat însoțite de o atitudine cât mai pozitivă plus multă dăruire. Că doar îl iubești pe cel care-ți este alături! Asta nu ar trebui să fie greu. Vine de la sine.

2. Apoi cine să fie șoferul? De ce este unul și nu doi? Ce rol are?

Păi șoferul conduce mașina. Cine conduce căsnicia? Dumnezeu! El este deasupra tuturor lucrurilor. Le vede și le știe pe toate. Știe defectele noastre. Știe neputințele. Știe că trecem prin situații grele. Știe cu ce ne luptăm. Și ne poate sprijini. El ne poate învăța să ne purtăm cât mai frumos cu partenerul nostru. El este modelul suprem de iubire și dragoste. El ne poate ajuta să iubim așa cum a iubit El. Pentru că El este iubire.

„Funia împletită în 3 nu se rupe ușor!”. Cei doi soți și Dumnezeu. În momentul în care există Dumnezeu în viața de familie lucrurile trebuie să mearga bine!

 

Vă invit să vizionați în continuare conferința Pr. Stelian Tofana „Căsătorie de o zi sau de o viață?”. O conferință pentru orice familie.

 

Cristina Turbuțan

Leave a Reply