fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
Casatoreste avand asteptari realiste

Căsătorește-te având așteptări realiste!

Ce aștepți să-ți ofere partenerul de viață? Ce ești gata să oferi chiar dacă nu primești nimic înainte sau în schimb? Dorim să evidențiem faptul că este esențial să nu pornim pe calea căsniciei cu așteptări nerealiste!

Iată ce afirmă dr. Dimitry Semenik în cartea Divorțul: cum îl prevenim, cum îl depășim, Editura Sophia (pp. 122-123).

„Dacă omul pornește în căsnicie cu o perspectivă greșită asupra familiei, neînțelegerile sunt inevitabile. Chiar dacă cei doi nu au nici cea mai mică idee despre autentica viață de familie, experiența cotidiană le va arăta totul așa cum este, îi va duce la concluziile corezpunzătoare, le va arăta fisurile. Rădăcinile dezamăgirilor se află în așteptările greșite.

Femeia își imagina o veșnică sărbătoare și admirație, recunoașterea talentelor ei, iar în schimb a primit zile de lucru pline de griji. Și nu a băgat de seamă adevăratele victorii și bucurii familiale, care răscumpără însutit toate eforturile noastre. Bărbatul voia liniște, stabilitate și confort în locul pe care îl socoate „bârlogul” său și unde se întoarce după „vânătoare”, iar în schimb a primit istericale și veșnica omletă cu sandviciuri.

Așadar, amândoi greșesc undeva.

Citește și: Pregătirea pentru viața de familie

Mulți pur și simplu nu sunt deprinși să rabde, să se abțină, să asculte pe celălalt. În viață se întâmplă tot felul de situații, se întâmplă ca înseși relațiile dintre soți să se „îmbolnăvească”, și trebuie să avem multă răbdare pentru a le înțelege, a schimba, a îndrepta, a depăși momentele grele. Adeseori ne lipsește această răbdare. „Dacă nu mi-a ieșit aici, înseamnă că nu e pentru mine, merg mai departe.” De fapt, aceasta este o cale de la tine însuți la tine însuți…”

Străduiește-te să începi viața în doi fără prea multe preconcepții! Fii ca o bucată de ceară maleabilă. Atitudinea rigidă îți va anula multe calități și atuuri pe care cu certitudine le ai, dar vor fi greu și tot mai greu de apreciat de partenerul tău de viață. Trebuie să vă modelați împreună și tot ceea ce este pozitiv și de dorit la fiecare, să devină un bun comun al vostru. Să caracterizeze relația voastră și să vă reprezinte – după ani și ani – pe fiecare dintre voi.

Citește și: Răbdarea și atenția reciprocă în căsnicie

Aveți răbdare în tot acest timp pe care îl petreceți în atelierul marelui Maestru. Dumnezeu știe ce face și vă folosește pe amândoi atât ca unelte de cioplit, cât și ca materie primă pentru capodoperele sale. Veți fi uimiți la final să vedeți ce poate face El din două ființe imperfecte! Aceasta dacă nu porniți la drum cu așteptări nerealiste de la relația de cuplu!

Vă dorim un început de neuitat al căsniciei dumneavostră!

Sursă foto: http://altarulcredintei.md

Leave a Reply