fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
Căror valori este dedicată familia dumneavoastră

Căror valori este dedicată familia dumneavoastră?

Am putea afirma succint că valorile sunt cele care dau sens vieții noastre. Sunt acele lucruri, convingeri, credințe pentru care suntem gata să ne sculăm de dimineață devreme și să ne culcăm seara târziu. Întrebați-vă: ce dă sens vieții noastre de familie? Vieţuind într-o lume a surogatelor, ori a falselor valori, adesea tindem să trăim pentru ceva doar pentru că așa fac cei mai mulți – ceea ce adesea se dovedește a fi complet greșit!

În cartea Criza familiei (p. 13), apărută la Editura Sophia în 2011, Maros Vamvounakis scrie următoarele:

„Problemele groaznice ale familiei contemporane, care de multe ori eșuează și din punct de vedere social, seamănă cu oul lui Columb. Se datorează faptului că omul și-a schimbat astăzi prioritățile și valorile. Imaginea, reprezentarea, succesul profesional, dorința prosperității, au schimbat obișnuințele vieții, au distorsionat discuțiile soților între ei pe care copiii le aud de mici, mai ales la vârsta la care noi credem că ei nu înțeleg nimic. Anii îndelungați ai vârstei copilăriei în care mamele se jertfesc pentru a le asigura o bunăstare viitoare, vreme în care cei mici au nevoie doar de mama lor și de tatăl lor, sunt ani ce se întorc împotriva noastră. Ei se înfurie pentru că niciodată nu-i întrebăm ce vrei? Nu întrebăm, deoarece, în adâncul sufletului nostru, știm că vor răspunde: ,,Vreau să nu mai pleci de acasă, vreau să stai cu mine”.

Citește și: Spuneți „NU” egoismului în familie

Foarte probabil, cei mai mulți astăzi trăim ca să mâncăm, nu mâncăm ca să trăim. De asemenea, poate pentru cei mai mulți banii și agonisirea lor sunt sensul vieții. Nu pentru puțini, esențial este să dispunem întotdeauna de ultimul model de Iphone, ori de automobil. Aceia care se străduiesc să ajungă cât mai repede acasă de la muncă, să petreacă timp de calitate cu partenera sau partenerul de viață și să se dăruiască copiilor lor posedă adevăratele valori și sunt dedicați priorităților centrale ale familiei. Trebuie să ne întrebăm cu sinceritate în care categorie ne regăsim noi? Apoi, indiferent de răspuns, să facem totul pentru a fi între „cei puțini”. Probabil vom fi stigmatizați de mulți, dar așa vom ști că familiile noastre sunt dedicate adevăratelor valori, cele conforme voii lui Dumnezeu!

Vă provocăm să alegeți cu înțelepciune valorile familiei voastre!

 

Leave a Reply