fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
Black Friday si consumismul

Black Friday și consumismul

Nu rata ofertele de Black Friday! De Black Friday voucher cadou 100 lei! Super ofertă de Black Friday!

Ce este de fapt acest Black Friday?

Eu aș zice: o strategie de marketing. Stăm pe internet să urmărim promoțiile, apoi ne urcăm cu toată familia în mașină și dăm buzna în mall-uri ca să ne cumpărăm tot ce avem și ce nu avem nevoie. Iar apoi plătim rate.  ☹

Recent am fost oprită pe stradă pentru un sondaj de opinie. Erau întrebări despre Black Friday. Cum mă pregătesc, de când am început să economisesc bani pt a putea achiziționa anumite lucruri care mi le doresc. Sunt oameni care muncesc în plus și stau ore în șir peste program pentru a face un ban în plus pentru Black Friday.

Nu vreau să comentez dacă sunt sau nu într-adevar reduceri în această perioada a anului, dar ce cred că este important de observant e că oamenii se lasă conduși de aceste strategii de marketing. Și în loc să investească în familie timp de calitate investesc în cumpărături. De parcă nu poți face cumpărături tot anul.

Cel mai important timp pe care îl are un om este timpul petrecut alături de cei dragi. Alături de familia pe care ne-a lăsat-o Dumnezeu. Într-adevar copiii se bucură când primesc o jucărie nouă, o bomboană. Dar în zilele noastre nu asta le lipsește, ci timpul petrecut cu mama și cu tata. Copilul se bucură când vine tata devreme acasă îl ia în brațe și îi dă atenție. Când se joacă de-a v-ați ascunselea cu toată familia. Când i se citește o poveste sau când este provocat să gândească, să inventeze ceva. Un joc, un animal modelat din plastelină, o casă din cutii de carton…

Te îndemn să încerci să păstrezi echilibrul în viață. Încă n-am ajuns acele timpuri să se golească rafturile în magazine și să nu avem ce cumpăra.

De multe ori aud persoane mature spunând: „Ce puțin am prețuit timpul când erau mici copiii și ce repede a trecut”. Așa este! Suntem în secolul vitezei. Timpul trece rapid. Însă important este să trăim fiecare moment frumos. Să prețuim oamenii și să investim timp de calitate în ei. Pretuiți familia pe care o aveți!

 

Cristina Turbuțan

Leave a Reply