fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
Alcoolul si adolescentii

Alcoolul și adolescenții, ce este de făcut?

Credeați că aveți totul sub control? Că ați povestit despre dependențe și vicii cu copiii dumneavoastră și cel puțin la unele aspecte pericolul stă departe de ei? Ce se întâmplă atunci când aflați din senin că a ajuns să guste din această poftă? Iată 5 moduri de acționa în legătură cu acest fapt.

  1. Nu reacționați la nervi!

Rugați-vă și înarmați-vă cu „tot calmul din lume”. Dacă izbucniți, copilul se va închide și la orice mică greșeală va căuta să se ascundă de voi. Arătați-le că știți ce s-a întâmplat în puține cuvinte. Mai apoi, tăceți. Lăsați-vă o zi la dispoziție pentru a vă liniști și pentru ca copilul vostru să mediteze la cele întâmplate. La rece, se va putea discuta mult mai bine și constructiv.

  1. Odată ce v-ați liniștit, stați cu ei și puneți-le întrebări deschise pentru a determina motivul pentru care au băut

Aceasta este o problemă semnificativă și mai întâi trebuie să încercați să înțelegeți ce se întâmplă în mintea adolescentului vostru. Poate a fost vorba de curiozitate, de presiunea anturajului, un mod de a evada, o problemă de identitate, o imagine sau o rebeliune în toată regula. Dacă copilul vostru nu vrea să comunice, spuneți-le că veți aștepta până ce vor începe să vorbească. Va păstra poate 10 minute de liniște, dar în cele din urmă va vorbi.

Citește și: 10 sfaturi utile in cresterea adolescentilor

  1. Ajutați-vă copilul să își creeze o imagine corectă despre alcool

Avertizați-l pe copilul vostru în legătură cu următoarele:

  • alcoolul este ca un drog, iar dacă se confruntă cu o depresie sau este demoralizat, acesta doar va agrava situația;
  • este ilegal să deții alcool sau să cumperi până la vârsta de 18 de ani. Persoanele ce au condus sub influența alcoolului, fie le-a fost suspendat permisul, fie le-au fost acordate amenzi grave. Dacă lovesc sau omoară pe cineva sub influența alcoolului, persoanele respective vor trăi cu amintirile acestea pentru toată viața și se poate să fie pedepsite cu închisoarea pentru acele fapte.
  • Consumul de alcool la adolescenți poate fi sinonim cu relații sexuale înainte de căsătorie, ceea ce poate provoca sarcini nedorite, boli cu transmitere sexuală și bagaj emoțional încărcat. Printre adolescenții care consumă alcool există o probabilitate mult mai mare de a avea probleme la școală sau de a înregistra rezultate școlare slabe spre deosebire de cei care nu consumă alcool. Mai mult de 67% dintre tinerii care încep să consume alcool înainte de vârsta de 15 ani vor încerca să consume în cele din urmă și droguri ilegale. Copiii ce consumă alcool sunt cu 22 de ori mai predispuși să folosească marijuana și cu 50 de ori mai predispuși să folosească cocaina, spre deosebire de copiii ce nu consumă alcool.
  1. Spuneți-le despre consecințe și despre așteptările voastre pentru viitor

Acum este momentul să vă uniți forțele și să vă apropiați de copilul vostru. Spuneți-le întâi despre consecințele ce apar în urma acțiunilor lor. Acele consecințe ar putea fi confiscarea telefonului sau a calculatorului, cu excepția folosirii acestora pentru școală. Altele ar putea fi interzicerea ieșirilor la sfârșit de săptămână sau a condusului. Și când sunt acasă, dați ce aveți mai bun pentru ei și mai ieșiți cu ei, faceți-vă timp să povestiți sau să jucați un joc interesant cu ei. Mai mult, împărtășiți-le că tovărășiile rele le strică pe cele bune, dar tovărășiile bune formează un caracter bun. Ajutați-l pe copilul dumneavoastră să înțeleagă că este important cu cine alege să se însoțească, este extrem de important, și că vă așteptați să înceapă să facă alegeri înțelepte în acest domeniu.

CItește și: 4 discuții pe care trebuie să le aveți cu fiica voastră înainte de adolescență

  1. Țineți lucrurile în continuare sub control

Această discuție nu are loc o dată la o vreme, este un dialog continuu. Nu este vorba de a spune consecințele unor acțiuni ca mai apoi ele să fie uitate. Când copilul vostru pleacă de acasă, asigurați-vă că știți cu cine merge, unde merge și ce face. Trebuie să știți totul legat de locațiile unde se află, ca un GPS. Spuneți-le să vă anunțe ce fac în mod regulat. În cele din urmă, adolescentul vostru trebuie să înțeleagă că odată ce v-a pierdut încrederea, trebuie să încerce să o câștige înapoi.

Deci, ați face dacă ați ști că adolescentul vostru consumă alcool?

 

Sursa foto: https://economictimes.indiatimes.com

Leave a Reply