fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
Adevărata semnificație a Crăciunului

Adevărata semnificație a Crăciunului

Săptămâna aceasta am avut ocazia să particip, împreună cu copiii la diferite activități organizate de grădinița la care sunt înscriși. Atât cu grupa mare, cât și cu grupa mică. Colindat la azil, participare la un concurs de colinde și datini strămoșești, serbări și mers la Biserică cu grupa la împărtășit. M-am bucurat de fiecare și am fost mulțumită în sinea mea de diversitatea de activități frumoase care au avut loc, și de care cei mici se bucură.

Așteptând la rând la împărtășit la biserică am încercat să le spun copiilor încă o dată povestea Crăciunului. Sunt micuți și o uită de la an la an. În plus toată lumea vorbește de cadouri, concert de colinde, ce a adus Moșul etc. Iar despre pruncul Iisus poate doar în ziua de Crăciun. Sau poate nici atunci, că atunci sunt preocupați să savureze bunătățile gătite. Cum ar putea așadar un copil să rețină ce sărbătorim de fapt de Crăciun? Ei cred că-l sărbătorim pe Moșul… că asta aud cel mai des. Moșul pare să fie în centrul Crăciunului.

Dragi părinți, vă îndemn să vă faceți timp să povestiți copilului aceste lucruri. Nu lăsați așa lucruri esențiale în seama altora. Voi sunteți responsabili de educația copiilor voștri. Încercați să-i explicați că Moșul e trimisul Domnului Iisus, și că Domnul Iisus e cel care ne dă putere să muncim ca să avem bani de tot ce putem cumpăra.

Nu pe Moș trebuie să ajungă ei să-l divinizeze, ci pe Iisus.

Citește și: Ce-mi doresc de Crăciun

Faceți-vă obicei și vizionați filmul cu Nașterea Domnului în această perioadă, ca să poată fi mai ușor perceput de ei. Arătați-le imagini în Biblia pentru copii. Încercați voi în familie să găsiți echilibrul între toate aceste lucruri. Voi acum îi formați pe ei. Mai târziu nu le veți putea cere, ceea ce nu i-ați învățat niciodată. Și va fi prea târziu. Fără să vă dați seama puteți crește lângă voi niște mici atei și oameni materialiști.

Gândiți-vă tot timpul ce determină comportamentul unui adult, de unde vin anumite convingeri. Nu repeteți aceleași greșeli! Dumnezeu să ne dea înțelepciune tuturor la acestea!

Crăciunul nu e Crăciun fără Pruncul Iisus Hristos în iesle!

 

Cristina Turbuțan

Leave a Reply