fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
7 pasaje biblice pentru sotii

7 PASAJE BIBLICE pentru SOŢII

Continuăm seria! Am început cu noi, soţii. Acum voi selecta cele mai importante 7 pasaje biblice pentru soţiile noastre. De obicei femeile au o deschiderea mai mare spre lucrurile sfinte. Doamne-ajută!

1. Și a zis Domnul Dumnezeu: Nu este bine să fie omul singur; să-i facem ajutor potrivit pentru el. (Facerea 2:18)

Singurătatea – boala secolelor. Tu o poţi alunga. Cu prezenţa ta radiantă. Pentru că aduci ceva special în familie – feminitatea soţiei, a mamei. Femeia are semnificaţie universală prin creaţie. Sentimentul utilităţii casnice o înnobilează suplimentar. Nu uita: tu nu eşti o piedică inoportună, ci un ajutor potrivit!

2. Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie și a adus-o la om. (Facerea 2:22)

Femeia a fost făcută din coasta lui Adam. Nu din călcâi. Ca nu cumva să fie călcată în picioare. Nici din mână. Ca nu cumva să fie o prelungire slugarnică. Nici din craniu. Ca nu cumva să îl domine pe bărbat. Ci de lângă inimă. Ca să fie iubită. Dacă soţul tău nu ştie asta, te rog să îi spui tu.

3. Femeii i-a zis: Cu durere vei naște copii și dorințele tale se vor ține după bărbatul tău. (Facerea 3:16)

Dacă bărbatul a fost schiţa, femeia a fost capodopera. Blestemul neascultării se transformă în binecuvântarea coparticipării. La actul vieţii. Fetiţa devine femeie când se îmbracă în rochia de mireasă. Iar femeia şi împlineşte destinul când naşte copii. Pentru că prin ei pătrunde în umanitatea viitorului.

4. Și a zis Maria: Iată roaba Domnului. Fie mie după cuvântul tău! (Luca 1:38)

Dacă Eva a căzut în neascultare, Fecioara Maria s-a înălţat prin supunere. Ştiu că există întotdeauna această tensiune în sufletul fiecărei femei: conformare vs. neconformare. Fii inteligentă! Supune-te întotdeauna voii lui Dumnezeu. Astfel vei face din familia ta un colţ de rai. Şi căsătoreşte-te numai cu omul respectabil, căruia te poţi supune în dragoste. Cu bucurie.

5. Femeile să se supună bărbaților lor ca Domnului. (Efeseni 5:22)

Ideea supunerii este fundamentală. De ce? De dragul ordinii! Păcatul a adus haos în univers. Dumnezeu vrea să restabilească rânduiala – fundamentul armoniei. Există o ierarhie divină pentru fiecare familie: Dumnezeu, bărbatul, femeia, copiii. Respect-o şi vei fi fericită!

6. Astfel se împodobeau odinioară sfintele femei (în omul ascuns al inimii n.n.), cari nădăjduiau în Dumnezeu. (1 Petru 3:5)

Frumuseţea are, prin excelenţă, gramatical şi biologic, genul feminin. Dar tu ştii. Mărul frumos pe dinafară poate fi stricat pe dinăuntru. Pentru că da!, străłucirea exterioară este o reflexie a luminii interioare. Spectrul ei este compus din blândeţe, răbdare, modestie, curăţie, voioşie, cinste, speranţă. Le deţii?

7. Cine poate găsi o femeie cinstită? Ea deschide gura cu înțelepciune și învățături plăcute îi sunt pe limbă. Fiii ei se scoală și o numesc fericită; bărbatul ei se scoală și-i aduce laude. (Proverbe 31:10, 26, 27)

Ce zici de un caracter aureolat de demnitate, hărnicie, curaj, înţelepciune, credinţă? Le găseşti pe toate în femeia portretizată în ultimul capitol din cartea Proverbelor lui Solomon. Iar familia ta doreşte să le găsească în tine. Atunci soţul şi copiii, evaluatorii cei mai de preţ, te vor numi fericită!

Dragile mele, gravaţi aceste pasaje biblice cu litere de aur în inimile voastre. Iar, la vremea potrivită, lasaţi-le să vă inspire. Veţi vedea schimbarea. Biblia este scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu pentru umanitate. Urmaţi principiile înscrise în ea şi veţi avea familii fericite!

 

Gabriel Braic, 27.07.2018

Leave a Reply