fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
7 PASAJE BIBLICE pentru SOŢI

7 PASAJE BIBLICE pentru SOŢI

Biblia. Cartea cărţilor pentru familie. De ce? Pentru că ea este Cuvântul lui Dumnezeu. Fiul meu credea literalmente că e picată din cer. O, de ar ateriza direct în inimile bărbaţilor!

Iată cele mai importante 7 pasaje biblice pentru soţi.

1. Primul pasaj este din Facerea 2:24: “De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va uni cu femeia sa și vor fi amândoi un trup.”

Lucrurile sunt simple: lipirea e precedată de dezlipire. Cordonul ombilical invizibil care ne leagă de părinţi trebuie rupt în pragul căsniciei. Loialitatea ta trebuie să se manifeste cu prioritate faţă de soţie. Discuţiile le poţi avea cu toţi, deciziile le iei doar cu ea. Altfel, războiul civil din casă este doar la un pas.

2. Al doilea pasaj este tot din Facerea 3:19: “În sudoarea feței tale îți vei mânca pâinea ta, până te vei întoarce în pământul din care ești luat; căci pământ ești și în pământ te vei întoarce.”

Munca îl înnobilează pe om. El devine partener de creaţie al lui Dumnezeu. Şi azi nu vorbim doar de munca fizică. Tastatura a luat locul sapei şi bisturiul pe cel al arcului. Vom spune nu lenei. Mai sunt unii întreţinuţi de soţii, dar nu tu. Apoi, întoarcerea în ţărână este despovărătoare pentru omul sătul de zile. Bărbaţii adevăraţi îmbrăţişează moartea ca pe un cântec de leagăn.

3. O casă și o avere sunt moștenire de la părinți, dar o femeie înțeleaptă este un dar de la Dumnezeu. (Proverbe 19:14)

Cadourile oferă împlinire. Momentele cauzate de ele au ceva în legătură cu fericirea. Să nu cădem în păcatul obiectificării femeii. Ea este darul special. Vine de la Dumnezeu. Un cadou care merită preţuit, îngrijit, iubit.

4. Luați seama dar în mintea voastră și niciunul să nu fie necredincios nevestei din tinerețea lui! (Maleahi 2:15)

Tu poţi să creşti sau să scazi rata divorţurilor din lume. Balanţa statisticii este în mâna ta. Fidelitatea este fundamentul fericirii. Deci, construieşte pe o temelie solidă şi trage obloanele. Sunt prea multe sirene care îi ucid, în definitiv, chiar şi pe cei mai temerari marinari.

5. Bărbatul să-și împlinească față de nevastă datoria de soț. (1Corinteni 7:3)

Eunoia, din greacă, înseamnă bunătate sau datorie conjugală. Aşadar, intimitatea trebuie să izvorască din bunătate. Atunci amândoi veţi experimenta împlinirea sexuală.

6. Bărbaților, iubiți pe femeile voastre, după cum și Hristos a iubit Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea. (Efeseni 5:25)

Iubirea este mai mult decât o emoţie sau o decizie. Modul imperativ folosit aici arată că e o poruncă. Însoţită de o demonstraţie. De forţă. Exemplul este iubirea lui Hristos pentru Biserică. Calitatea primordială este puterea de sacrificiu. Aşadar, soţul nu-şi ia, aşa, o soţie. El se dă(ruieşte)!

7. Si ultimul pasaj, din 1Petru 3:7: “Voi, bărbaților, purtaţi-vă cu înțelepciune cu femeile voastre, ca fiind făpturi mai slabe și faceți-le parte de cinste. “

Soţia ta este o fiinţă sensibilă, nepreţuită, extrem de scumpă, infinit de importantă. De aceea trebuie cinstită. Stimată. Acesta este sensul din greacă al cuvântului „timé”. Sângele bărbaţilor e cu 10% mai dens. Aceasta le permite să ridice greutăţi mai mari, dar ei nu vor putea niciodată să nască. Fii înţelept! Înţelege-i toanele şi stai calm! Ca rugăciunile tale să depăşească tavanul.

Soţule, lider spiritual în familia ta, consideră paragrafele de mai sus principii existenţiale, adevăruri absolute, secrete sine qua non, faruri călăuzitoare, cărări sigure. Atunci când îţi acordezi viaţa la voia lui Dumnezeu, căsnicia ta poate deveni un colţ de rai. De tine depinde!

Gabriel Braic, 27.07.2018

Leave a Reply