fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
5 motive pentru care parintii ar trebui sa fie afectuosi

5 motive pentru care părinții ar trebui să fie afectuoși în fața copiilor

Atingerile fizice și alte semne de dragoste și afecțiune dintre soți/părinți vorbesc foarte mult ochilor mici care-i privesc.  Ochii mici privesc cu atenție și își notează în minte ceea ce au de făcut, într-o bună zi. Îmbrățișări, săruturi, țineri de mână și fiind  foarte afectuoși , sunt lucruri minunate pe care părinții care se iubesc să le facă în fața copiilor lor. Vă întrebați : De ce? Iată 5 motive pentru care părinții ar trebui să fie afectuoși în fața copiilor.

  1. Le dă siguranță.

Tata care o iubește pe mama și mama care îl iubește pe tata  într-o relație serioasă  tansmite un mesaj clar copiilor. Un mesaj care spune  că suntem împreună. Ne iubim. Suntem o echipă. Nu plecăm nicăieri. Un copil se simte iubit dacă îi vede pe părinti că se iubesc. Și cea mai bună cale prin care să le arătăm că ne iubim este prin gesturi fizice.

  1. Le dă o viziune pozitivă asupra căsătoriei.

În cultura de astăzi sunt mai mult decât suficiente vizuni negative în ceea ce privește relațiile dintre un bărbat și o femeie, la care copiii noștri sunt expuși. Acasă este locul unde copiii au posibilitatea să vadă o relație, dintre un bărbat și o femeie, normală. De asemenea, părinții au posibilitatea să-și învețe copiii ce este corect și ce nu, din perspectiva credinței,  înainte și după căsătorie.

  1. Expune minciunile din societatea în care trăiesc

Dacă copilul vede arareori, sau niciodată, părinții că se ating, se îmbrățișează și se sărută, vor fi lăsați să creadă greșit, ceea ce Hollywood-ul și prietenii le spun. Că viața  înainte de căsătorie este distracție și după un mai este. Să ne uităm la evidențe: Disney și Hollywood arată mai multe săruturi și atingeri fizice între adolescenți și oameni necăsătoriți decât între soți, iar aceștia, de cele mai multe ori, sunt arătați că nu se suportă unul pe altul. Aceasta este o mare problemă, ca și părinți, trebuie să-i protejăm pe copiii noștri de acestea dar și să le demonstrăm contrariul-să fii căsătorit este distractiv și merită să te păstrezi pentru căsătorie.

  1. Promovează o sexualitate sănătoasă

Am observat că părinții care sunt afectuoși fizic unul cu celălalt  au tendința să fie afectuoși fizic cu copiii lor. Copiii au nevoie de foarte multă afecțiune fizică din partea mamei și a tatălui. Și, împlinindu-le această nevoie, îi protejăm de o multitudine de viitoare pericole care pot apărea dacă această nevoie nu este satisfăcută, incluzând faptul că, copiii  vor vrea să-și umple acest gol căutând afecțiune în toate locurile greșite.

  1. Este distractiv

Fiind afectuoși în fața copiilor vă face viața de căsătorie și de familie mai frumoasă. Chiar dacă copiii spun că este dezgustător, de fapt le face plăcere să îi vadă pe mami și tati că sunt afectuoși pentru toate motivele de mai sus, fie își dau seama sau nu. Pentru că în interiorul fiecărui copil este o dorință permanentă de a fi iubit și de a vedea dragoste. Să fie înconjurat de părinți care se iubesc unul pe celălalt și dragostea aceasta să se reverse și asupra lor.

1 Response

Leave a Reply