fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
5 idei de activitati pe care le poti face cu copilul tau

5 idei de activități pe care le poți face cu copilul tău în apropierea Sfintelor Paște

Ești în căutarea unei idei de a petrece timpul frumos și util cu copilul tău în apropierea sfintelor Paște? Ți-am pregătit câteva lucruri interesante care le puteți face împreună. Vă vor apropia și vă vor da satisfacția muncii în echipă.

  1. Faceți o plimbare la biserică, la slujbă.

Încearcă să-ți găsești un loc în pod sau undeva unde să poată vedea și altarul sau preotul. Renunță pentru o duminică la a te ruga pentru tine și explică-i ce se întâmplă acolo. Ce face preotul, de ce face. Explică-i ce este Paștele și de ce merg oamenii la biserică să se roage. Mulți copii știu doar despre Iepurașul de Paște. Nu mai știu adevărata semnificație a acestei frumoase sărbători.

  1. Cumpărați ouă de lemn și pictați-le!

Dacă copilul tău este mai mic, și poate ai teamă să-i dai un ou adevărat în mână să se joace, poți găsi o alternativă în ouăle lemn. Sunt peste tot acum și sunt ieftine. Se pot colora, apoi spăla și din nou îl poți colora. Astfel copilul are posibilitatea să se joace mai mult cu el. Explică-i de ce vopsim ouăle roșii de Paște. Noi, adulții știm lucrurile aste și ni se par atât de cunoscute, însă ei au nevoie să știe de ce.

  1. Faceți o plimbare pe un deal sau munte!

Vremea se încălzește și devine o adevărată plăcere să petreci timp în natură. Părinții sunt de regulă destul de preocupați să scoată copiii în parcuri, locuri de distracție și altele. Încearcă să-l înveți să prețuiască natura, florile, frumosul. Du-l pe un deal de unde se poate vedea orașul, ca să poată înțelege cât de mici ne vedem de sus. Cât de neînsemnați suntem și de fapt ce mult preț punem pe lucrurile materiale. Apoi povestește-i ca pe un deal ca acela, Iisus a fost răstignit. Altfel poate să înțeleagă când îi arăți aceste lucruri. Puteți lua un băț să-l puneți în pământ. Să faceți un joc de rol, sau o adevărată șcenetă. Voi și el. Prin ilustrații de acest gen le rămâne mai bine în memorie.

  1. Mergeți la zoo împreună!

La zoo? În apropierea Paștelui? Da! Arată-i iepurașii. Lasă-l să se joace cu ei. Să-i hrănească! Sunt foarte dragălași, însă ce legatură au ei cu Paștele? Vezi? Acum pare absurd. Dar când îi vezi frumoși în vitrinele magazinelor lângă niște ouă roșii ți se pare normal să fie acolo. Animăluțele sunt drăguțe în special pentru copii. Însă fiecare la locul care i se cuvine. Paștele are legătură cu Iisus și iepurașii cu gradina zoologică.

  1. Vizionați filmul „Viața lui Iisus”

Sunt variante pentru copii, mai puțin sângeroase. Chiar cu actori copiii.

Îmi amintesc că în fiecare an, în apropierea Paștelui vizionam de vreo 2-3 ori filmul cu viața lui Iisus. Era o tradiție de familie. În același timp ne introducea mult mai bine în atmosfera de sărbătoare. Cu toții plângeam la film. Ne impresiona. Ne apropia de creatorul nostru. Ne făcea să înțelegem mai bine jertfa de la Cruce. Cum pot copii să ajungă să-l iubească pe Iisus dacă nu înțeleg exact cine este și ce a făcut pentru omenire?

 

De multe ori i-am întrebat pe copiii mei pe cine iubesc cel mai mult. Evident răspunsul lor a fost mama și tata. Nimeni nu ar trebui să ocupe primul loc în inima noastră. Acela este locul lui Iisus. Am de lucrat și de explicat mult. Sau am nevoie poate de niște lucruri practice care să mă ajute să-l prezint cât mai bine pe cel ce ne-a creat.

 

Străduiește-te să investești în copilul tău timp și explică-i lucrurile în esența lor. Altfel nu vor ști adevărata semnificație a lor.

 

Cristina Turbuțan

Leave a Reply