fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
4 moduri in care se poate trece peste crizele familiale

4 moduri în care se poate trece peste crizele familiale

Dacă vă confruntați cu o situație de criză în famile, luați măsuri. Chiar și cele mai fericite căsnicii au perioade de criză, însa peste care se poate trece.

Mai jos găsiți câteva sfaturi care vă pot ajuta să depășiți aceste perioade critice:

  1. Căutați un psihoterapeut de familie

Pe măsură ce luptați cu un amestec de emoții, mâhnire și decizii, veți avea nevoie de un loc unde să  puteți  vorbi despre durerea prin care treceți și să primiți sfaturile de care aveți nevoie. Este foarte important ca alegerea acestui terapeut să împărtășească aceleași valori cu dumneavoastră, iar în cazul în care sunteți ortodox (aș merge pe ortodoxie versus creștin în general) acesta să fie și el/ea ortodox(a) și mai ales practicant. Trebuie să mergeți cu inima deschisă și hotărât(ă) să fiți sincer(ă) în a împărtăși orice gânduri și emoții cu acesta ca terapia să fie de folos.

Dacă soțul/soția dumneavoastră dorește să facă parte din această terapie este foarte bine să o/îl încurajați ca aceasta să fie și mai constructivă, însă dacă nu dorește, asta nu înseamnă că nu o să vă folosească chiar dacă mergeți singur(ă).

  1. Nu vă faceți cunoscute problemele oricui

Fiți foarte selectiv cu cine împărtășiți problemele voastre de familie iar regula generală care se aplică în această situație este: cu cât mai puțini oameni vor cunoaște situația dumneavoastră, cu atât mai bine. În acest fel vă protejați de apariția bârfelor care nu vor ajuta deloc în situația dată. Și chiar o pot înrăutăți.

Deasemenea, este bine să știți că în cazul în care alegeți să vă iertați soțul/soția și sunteți gata să mergeți înainte pe drumul căsătoriei, membrii familiei nu vor ierta și uita foarte repede situația în care ați fost. De aceea este important ca atunci când alegeți să vă împărtășiți problemele persoanle cu unul sau doi prieteni apropriați să vă asigurați că aceștia înțeleg dorința dumneavoastră de a păstra discuțiile private.

Citește și: Cum am învățat să mă cert în șoaptă cu soțul meu?

  1. Protejați-vă copiii

Faceți tot posibilul ca aceștia să fie feriți de detaliile crizei familiale în care vă aflați pentru că aceștia nu vor fi doar împovărați de situația emoțională din casă ci și răniți, iar restaurarea liniștei și armoniei o să dureze mai mult decât ca atunci când aceștia nu sunt expuși direct la problemele și discuțiile dintre voi.

  1. Concentrați-vă pe înțelepciune și înțelegeți nevoile celuilalt

Pentru ca orice căsătorie să supraviețuiască este nevoie ca ambii parteneri să fie atenți la nevoile ceiluilalt dar și înțelegători cu greșelile ceiluilalt. Chiar dacă soțul/soția a făcut o greșeală mare, trebuie să te rogi pentru răbdare și înțelepciune ca să poți să ierți. În cazul în care tu ești cel care ai cauzat problema, trebuie să faci un efort de sinceritate să o recunoști și apoi să te gândești cum și de ce ai ajuns să faci acea greșeală.

Rugăciunea este parte importantă din viața de familie, ca prin ea să ceri înțelepciune, răbdare și dragoste ca greșelile făcute deja să fie evitate și să continui să ai putere să ierți și să iubești.

Leave a Reply