fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
3 Pași pentru păstrarea priorităților în viață

3 Pași pentru păstrarea priorităților în viață

Luam prânzul cu o bună prietenă săptămâna trecută și am început să vorbim despre starea de bine și cum ne sustragem atât de ușor de la menținerea priorităților în viața noastră, care ne aduc această starea de bine.

 

Ea îmi zicea că prioritățile ei sunt: grija pentru familia ei, scăparea de datorii și găsirea echilibrului în muncă și în viață. În timp ce vorbeam, ne-a venit ideea pe care am numit-o Testul Priorităților. Este ultima tendință în materie de sănătate pentru că te ajută să te concentrezi pe ceea ce cu adevărat aduce stare de bine în viața ta. Uite cum funcționează acest Test al Priorităților.

În primul rând, stabilește-ți prioritățile

Cheia este de a vă defini cu claritate prioritățile încât să puteți identifica cu ușurință dezordinea din viața voastră. De îndată ce v-ați întocmit lista, ordonați-vă prioritățile. Astfel, dacă trebui să decideți între ele, deja v-ați stabilit importanța fiecăreia. Încercați să extindenți lista la un număr realizabil; puteți să mai adăugați în listă și mai târziu.

În al doilea rând, testează fiecare decizie în raport cu prioritățile tale

Așa că, prietena mea care si-a prioritizat să aibă grijă de familia ei, să scape de datorii si să-și găsească echilibrul în muncă și în viață are o afacere secundară în lumea artei. Din păcate, afacerea ei nu produce mulți bani, dar ei îi place. Așa că, atunci când a apărut o șansă de a organiza un spectacol, ea a făcut Testul Priorităților: Ok, asta mă ajuta să am grijă de familia mea? Nu, de fapt îmi va lua din timpul alocat familiei mele. Mă va ajuta să scap de datorii? Nu, nu va aduce niciun ban. Ce efect va avea asupra echilibrului meu de muncă / viață? Aceasta va da prea multă greutate muncii.

Citește și: 10 Obiceiuri negative de care familia ta trebuie să scape

În al treilea rând, acceptați că există alegeri bune și alegeri și mai bune

Am avut oportunitatea de a lucra săptămâna trecută ca voluntară la școala fiului meu. Îmi place voluntariatul și cred că este folositor în activitatea mea de părinte pentru că sunt în lumea fiului meu și pot afla lucruri care mi-ar scăpa dacă nu m-aș duce ocazional în școală. Așă că acceptând, a fost o alegere bună. Dar o alegere și mai bună ar fi fost să spun Nu. De ce? Păi, pentru a acoperi timpul de voluntariat ar fi trebuit să stau departe de familia mea într-o zi de Sâmbătă dimineața și din moment ce nu avem atât de mult timp împreună când suntem toți acasă, am refuzat.

 

Așa că aveți grijă unde vă petreceți timpul, energia si chiar banii voștrii. Sunt acele alegeri, în marea lor parte, în linie cu prioritățile voastre? Dacă nu, aplicați Testul Priorităților mai des. Vă veți simți mult mai bine cînd viața voastră va fi în ton cu prioritățile voastre. Și știu ca așa va fi. Când îmi filtrez deciziile în funcție de topul priorităților mele – urmându-l pe Dumnezeu – lucrurile sunt mult mai clare.

Și tu? Care sunt prioritățile tale și cum te asiguri că te ghidezi după ele?

De ce crezi că ne distragem de la lucrurile care sunt cele mai importante pentru noi?

 

Leave a Reply