fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
10 pasi sa transformi o casatorie fara speranta intr-o casatorie ce te implineste

10 pași să transformi o căsătorie fără speranță într-o căsătorie ce te împlinește

Mă întristează întotdeauna când aud despre o altă căsătorie care s-a încheiat prin divorț, dar sunt și mai întristat de numeroasele cupluri despre care știu că rămân împreună, dar trăiesc cu dezamăgire, renunțând de mult timp să mai creadă că relația lor poate fi ce au sperat dintotdeauna. Dacă acolo ești si tu, vreau să știi că este posibil să transformi o căsătorie fără de speranță într-o căsătorie ce te împlineste.

Să facem posibil acest lucru implică concentrarea asupra a cinci lucruri de care căsătoria ta are nevoie de mai puțin și cinci lucruri pe care trebuie să le urmărim a le face – și cheia fiecăruia se află în mâinile tale. Câteva sfaturi pentru restaurarea căsătoriei voastre:

  1. Plânge-te mai puțin

Ceea ce hrănești crește. Decideți să vă petreceți mai puțin timp concentrate pe tot ceea ce credeți că este în neregulă cu căsnicia voastră în general, sau cu soțul / soția în particular. Puteți alege dacă doriți sau nu să lăsați gândurile negative să-si face cuib în capul vostru; doar opriți-le. Și nu vă  exprimați într-un mod nepotrivit față de partenerul vostru altor oameni – în special nu în fața copiilor voștri.

  1. Aruncați mai puțin vina

Nu credeți în mod automat că problemele cu care vă confruntați cu partenerul dumneavoastră se datorează gândirii sau atitudinii lui greșite. Fii destul de smerită ca să recunoști că și tu ai putea fi parte din  problemă. De asemenea, uitați-vă la orice problemă cu care vă puteți confrunta, ca ceva care vă poate aduce împreună pentru a vă descurca ca o echipă, mai degrabă decât să vă împărțiți responsabilitățile și acestea să vă îndeparteze unul de altul.

Citește și: Răbdarea și atenția reciprocă în căsnicie

  1. Compară-te mai puțin

Cheltuind prea mult timp cu toate lucrurile pe care ceilalți oameni le au sau fiind invidios pe căsătoriile altor cupluri va crește doar nemulțumirea. Amintiți-vă când vă doriți o căsătorie ca a lor, că adesea vedeți numai culmile, numai cele mai importante momente ale celorlalți, fețele lor cele mai bune.

  1. Refuză mai puțin

Există o tendință naturală să ne retragem atunci când simțim că nu primim ceea ce dorim dintr-o relație. Uneori aceasta este o formă de protecție – nu vrem să fim vulnerabili și să fim răniți – dar poate fi, de asemenea, o formă de pedeapsă. Refuzul intimității fizice este adesea folosit ca o armă tăcută pentru a vă razbuna pe partener. Amintiți-vă,  căsătoria este un legământ, un angajament pentru totdeauna de a iubi cealaltă persoană, nu un contract în care le dați ceva, numai când vă dau si ei vouă.

  1. Evită evadarea

Atunci când oamenii nu sunt prezenti din punct de vedere mental și emoțional în realitatea lor actuală, adesea își lasă inimile și mințile să rătăcească în altă parte – fie că este vorba de o altă persoană, fie de trecuturi și căutări care îi aduc confort și ușurare. De exemplu, tipul care pleacă mereu la pescuit sau femeia care dispare în romane. Refugiindu-ne în lucrurile care ne bine-dispun nu ne va ajuta.

După ce ați făcut mai mult spațiu în mintea și în inima dumneavoastră prin această eliminare, să adăugăm câteva lucruri pozitive. Decide să fii:

  1. Plină de bunătate

Gesturile mici pot face o mare diferență. Acestea  îi spun celeilalte persoane că o observi, că iti pasă de ea, că te gândești la ea. Tratează-ți bine soțul/sotia și vezi cum începe să răspundă. Nu fii ipocrită să faci ceva când nu simți a face. Amintiți-vă, ați făcut un angajament de a va iubi soțul / soția, indiferent de ce s-ar întâmpla.

  1. Înarmează-te cu răbdare

Căsătoria dumneavoastră nu a căzut brusc în starea actuală descurajatoare. Este practice imposibil ca lucrurile să se întoarcă la normal peste noapte. Dar, așa cum ați alunecat încet înspre întuneric, puteți să vă întoarceți treptat înapoi în lumină prin exercitarea răbdării. Este de fapt prima calitate a iubirii enumerată în faimosul pasaj biblic citat adesea la ceremoniile de nuntă, 1 Corinteni 13.

  1. Fii recunoscător/ recunoscătoare

O modalitate de a dezvolta mulțumirea este să vă concentrați asupra a ceea ce aveți, mai degrabă decât a asupra aceea ce nu aveti. Uită deocamdată ce te poate irita la soțul tău. În schimb, faceți o listă cu lucrurile pe care le apreciați. Începeți prin a vă reaminti ceea ce v-a atras mai întâi la el/ea și continuați de acolo. Dacă face ceva frumos pentru tine, mulțumește-i.

Citește și: Top 5 video-uri pentru familia ta

  1. Mulțumește totdeauna

Într-o cultură bazată pe convingerea că există întotdeauna altceva de care avem nevoie – un nou telefon sau o altă vacanță, dacă nu este o relație mai interesantă, sau o atractie mai mare – nu este ușor să fiți mulțumiți de ceea ce aveți; doar pacea interioară trebuie să fie fundamentul vieții noastre. După cum se spune, cei mai fericiti oameni nu au întotdeauna cele mai bune lucruri, dar fac ce pot mai bine cu lucrurile pe care le au.

  1. Iartă mereu

Până acum, putem recunoaste că o mare parte din lucrurile negative în căsătorie sunt din vina noastră. Dar, desigur, există lucruri și comportamente în care putem eșua mereu ca parteneri. Aici trebuie să lucrăm manifestarea si comportamentul pe care dorim noi înșine să le primim. Pe măsură ce renunțăm la răzbunare și la a arunca vina pe celălalt, ne înmuiem inimile. În cele din urmă, ajungem să fim primii care își cer scuze și iertare.

Leave a Reply