fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
10 obiceiuri negative de care familia ta trebuie să scape

10 obiceiuri negative de care familia ta trebuie să scape

Obiceiurile care le avem au consecințe bune sau rele asupra noastră. Dacă îți formezi un obicei bun, culegi roade bune. Dar când vine vorba de unul rău, numai lucruri negative se întâmplă.

Să îți schimbi obiceiurile nu este deloc ușor. Dar, de multe ori se întâmplă să fie cea mai bună alegere pe care un individ sau o familie o poate face. Exista multe alegeri proaste pe care o familie le poate face din când în când fără să existe consecințe majore. Dar dacă acestea devin obiceiuri, atunci există o problemă. Următoarele zece obiceiuri negative sunt exemple concrete. Dacă sunt prezente in viața ta de familie, acționează rapid pentru a le corecta.

  1. Fast food

Desigur, McDonald’s este o soluție rapidă atunci când ești pe drumuri într-o mașină plină de copii înfometați. Dar folosește această conveniență atunci când călătorești sau sub circumstanțe unice. De ce? Pentru că nutriția care o primești din caloriile, sodiul și grăsimile acestor mâncăruri, sunt dăunătoare. Dacă tu și familia ta consumați aceste produse la distanțe de doar câteva zile, este timpul să încetați!

  1. Ciondăneala

Unele familii – în special cele cu adolescenți – au parte de discuții tensionate și argumentative încontinuu. Dar nu trebuie să fie astfel. Fă un efort pentru a înceta cu comentariile sarcastice pe care le faci ca părinte. Cere astfel ca și copiii tăi să vorbească respectuos și afectuos unul cu celălalt.

  1. Dezorganizarea

Atunci când notele la știință ale nepotului meu au început să scadă, profesoara i-a comunicat cumnatei mele că el cunoaște informațiile foarte bine. Însă lipsa lui totală de organizare îl costă foarte mult. Teme întârziate sau pierdute, și multe altele. Pentru o familie ocupată, organizarea nu este un lux – este o necesitate! Și ea începe cu mama și calendarul ei, în care notează activitățile tuturor, și care încurajează copiii să își respecte îndatoririle.

Citește și: Căror valori este dedicată familia voastră?

  1. Cheltuieli risipitoare

Este ciudat cum mii de lei zboară în fiecare lună fără ca noi să realizăm. Dar aducând la conștientizarea tuturor aceste mici scăpări, poți îmbunătăți bugetul familiei. Încercă să îți înveți copiii sa nu mai cumpere apă sau suc când sunt în oraș. Ci, sa folosească o sticlă pe care o pot purta mereu cu ei. Învață-i să aibă grijă de echipamentul lor sportiv pentru a nu fi nevoiți să i-l schimbi des.

  1. Program prea încărcat

Este foarte tentant sa încerci să îți duci copiii la cât mai multe activități extrașcolare, având în vedere posibilitățile din ziua de astăzi. Dar, o familie cu un program prea încărcat este o familie stresată unde supraviețuirea – și nu viața de zi cu zi – devine regula zilei. Alege cu grijă și cu înțelepciune ce angajamente să fie luate de tine și de copiii tăi. Vei înțelege că vor dori mai degrabă să facă mai puține cu bucurie decât multe activități, presați și stresați.

  1. Atunci când nu mâncați împreună

Acest obicei prost se asociază cu fast food-ul și programul solicitant.

Se merită să programezi 3-4 (sau mai multe) mese în familie pe săptămână, în care fiecare membru al ei este obligat să participe pentru a petrece timp împreună și a mânca bine. Studiile arată că familiile care fac aceasta au copii și părinți mai fericiți și sănătoși.

  1. Televizor și calculator în exces

Dacă tu și copiii tăi petreceți mai mult de o oră pe zi îîn fața unui ecran, vă confruntați cu o problemă de prioritate. Familiile care sunt dependente de tehnologie au procente mai mari de obezitate și alte probleme de sănătate; în plus, se lipsesc de alte lucruri cu adevărat importante, cum ar fi cititul, jucatul în aer liber, jocurile de grupă, și comunicare asupra lucrurilor cu adevărat importante.

Citește și: Familia – școala iubirii

  1. Lipsa bisericii

Este destul de ușor să nu mergi la biserică două săptămâni la rândul, apoi trei, ca mai apoi să realizezi că nu ai mai frecventat locașul timp de 2-3 luni de zile. Fă din activitățile cu biserica o prioritate pentru familia ta. Îți garantez că această activitate va aduce multe beneficii pozitive asupra tuturor membrilor familiei și va implementa un model bun în viața copiiilor tăi, care va fi important în creșterea lor spirituală după ce vor pleca de acasă.

  1. Angajează personal pentru treburile grele

Există o tentație mare pentru familiile aglomerate și anume, să angajeze personal pentru treburile grele: curățenia, îngrijirea curții, etc. Dar dacă copiii tăi nu sunt implicați în aceste mici joburi, cum vor învăța vreodată să le facă sau să aprecieze efortul depus? Fă-le o favoare și împarte-le sarcini care le vor dezvolta etica muncii și simțul responsabilității. In plus, aceasta îți va ajuta și bugetul!

  1. Comparațiile

Trebuie să admiți: și tu și copiii tăi o faceți câteodată. Cu toții suntem înclinați spre a ne compara cu alții și pentru a face față cu succesul altor familii. Dar făcând asta, uiți că și cei din jur au probleme.  Pentru început, nu știi dacă familia cu care te compari împărtășește aceleași valori și priorități ca și tine, limitările tale sau bugetul tău. Din aceste motive, este mai bine să îți găsești propriul ritm și să alegi ce este mai bine pentru tine și pentru familia ta, și să nu te mai îngrijorez

Leave a Reply