fbpx

Single Blog Title

This is a single blog caption
10 lucruri ce imi plac ca tata

10 lucruri ce îmi plac ca tată

Când s-a născut primul copil al nostru, habar nu aveam de marile schimbări ce vor apărea după acest eveniment. La șapte zile de la nașterea fetiței mele, aveam programate împreună cu trupa mea niște concerte importante pentru viitor, deși nu știam exact dacă să particip la acestea sau nu. Soția mea nu era încântată de acel turneu, dar atunci prioritatea mea era acest vis și voiam să îl duc la îndeplinire. Câțiva ani mai târziu, același bărbat străbate 600 km, departe de casa sa. El nu este în turneu împreună cu trupa lui, ci dimpotrivă, împreună cu copiii lui se mută într-un oraș necunoscut, începând o nouă viață.

Dacă vrei să Îl faci pe Dumnezeu „să râdă”, spune-I planurile tale.

Rolul de părinte este precum proverbul acesta de mai de mult: „Dacă vrei să Îl faci pe Dumnezeu „să râdă”, spune-I Lui planurile tale”. Această experiență interesantă ca tată a fost turneul cel mai grozav al vieții mele. Nu aș da această experiență pe nimic în lume. Iată zece lucruri ce îmi plac ca tată.

  1. Amuzamentul

Trăiesc pentru a-i face pe copiii mei să râdă. E cel mai frumos lucru pe care l-am experimentat vreodată. Dacă vreți să fiți un tată grozav, încercați să le spuneți copiilor voștri niște glume sau ghicitori.

  1. Iubirea profundă ce o am față de ei

Sincer, înainte de a avea copii, nu știam că am potențialul de a iubi așa profund copiii. Este de fapt un fel de revelație pentru un bărbat și acest sentiment influențează orice alt aspect al vieții. Această iubire ne ajută să nu mai fim egoiști și ne determină să cultivăm simțul responsabilității.

  1. Gesturile mici contează cu adevărat

Rolul de tată se bazează pe gesturi mici. Ne îmbrățisăm, ne spunem glume și ne împărtășim sentimentele. Gesturile mici fac diferența între experiențele plăcute și cele grozave.

  1. Tachinarea

Am fost un tată ce a trebuit să rămână acasă cu copiii, deci am petrecut mult timp cu ei. Astfel, evident am ajuns să ne tachinăm, ceea ce ar fi părut ciudat pentru unii, dar noi iubeam asta. Pun pariu că vreți și voi să experimentați această atitudine cu copiii voștri.

  1. Lecțiile de viață

De bine, de rău, odată cu maturizarea mea, nu am avut o îndrumare exactă cu privire la cum ar trebui să am succes în viață. Tatăl meu era minunat, însă era ocupat. A trebuit să mă descurc singur în viață, de aceea nu mi-am dorit ca și copiii mei să experimenteze același lucru. Când aveți ocazia de a da o lecție de viață copiilor voștri, nu ezitați să o faceți.

  1. Când ne jucăm și ne prostim împreună

Am o imaginație bogată și îmi place să mă joc și să mă prostesc. Aceste calități sunt esențiale pentru cei care au copii. Ador cum ochii lor strălucesc și cum se distrează atunci când ne jucăm împreună. O atitudine distractivă și amuzantă reprezintă soluția pentru a trece prin dificultățile ce cu siguranță vor veni în viața noastră, această atitudine fiind benefică atât pentru copil, cât și pentru părinte.

  1. Sunt un tată mai bun datorită lor

Un bărbat ce ascultă de tatăl său, cu siguranță va deveni un om mai bun în această viață. Creștem extraordinar de mult, dacă ascultăm de ei în ceea ce privește chestiuni minore, cum ar fi bunele maniere sau cum să îți respecți cuvântul dat, sau aspectele majore ale vieții, cum ar fi responsabilitățile sau angajamentele.

  1. Aventura

Sunt o persoană căreia îi place aventura. Am avut cele mai frumoase amintiri împreună cu fiicele mele, datorită faptului că am împărtășit această pasiune cu ele. Sunt amintiri pe care le voi prețui o veșnicie. Este datoria unui tată să își educe copiii prin experiențe cât mai variate și noi. Experiențe ce nu pot fi predate la școală.

  1. Creșterea lor

Mândria ce o simt când îi văd cum cresc este aproape copleșitoare. Imaginați-vă că ați asistat la procesul de creștere a unei ființe atât de mici, care deodată devine un adult în fața voastră. Este absolut minunat. Un tată se implică cu tot sufletul și inima sa în creșterea unui copil, iar această atitudine este răsplătită odată cu materializarea atâtor rugăciuni făcute pentru ei. Să aveți răbdare. Eforturile voastre se vor vedea într-o zi.

  1. Legătura veșnică dintre voi

În zona în care m-am născut, există un proverb despre familie: „sângele este mai dens decât apa”. Există o legătură veșnică între părinte și copil ce nu poate fi ruptă niciodată. Îți mulțumim, Doamne, pentru acest dar.

Care sunt lucrurile ce vă plac cel mai mult ca tată?

Leave a Reply